Close

LOGIN

Close

Register

Close

Lost Password

Izravnajte trbuh pomoću hrane

Svi mi volimo dobro pojesti, i u tim trenucima najmanje mislimo o svom tijelu. Ipak, zalogaj za zalogajem i trbuščić je već ovdje, a niste se ni okrenuli. Pivski trbuščić se javlja kod većine muškaraca. Iako se brzo pojavi, potrebni su mjeseci vježbanja da bi nestao. Osim vježbanja, u stvaranju pločica pomoći će i neka hrana. Hranu za ravnanje trbuha treba pravilno ukomponirati u prehranu i rezultati će uz malo vježbe biti vidljivi.

Hrana koja sadrži mononezasićene masne kiseline prava je stvar za sve koji sanjaju o ravnom trbuhu. Te kiseline ne samo da pomažu pri topljenju masnih naslaga nego štite i od kroničnih bolesti. Ako želite izaći na pravi put sa svojim tijelom, pokušajte ukomponirati sljedeće namirnice u svakodnevnu prehranu.

Čokolada, masline, maslinovo ulje, sjemenke, orašasto voće (orasi, lješnjaci, bademi) i avokado.
Ova hrana i njezini pozitivni učinci poznati su od davnih dana. U starom Egiptu bademi su bili omiljena hrana faraona, maslinovo ulje za Grke je bilo od neprocjenjive važnosti. Azteci su pak čokoladu zaštitili i smatrali su je svetom. Iako je čokolada nekako sumnjiva na ovoj listi, postoji pravi i krvi način upražnjavanja ove neodoljive slastice. Naravno, u ničemu se ne smije pretjerivati, pa tako ni u čokoladi.

Unosom ove hrane u organizam u određenim količinama pomažemo tijelu u zaštiti od mnogih kroničnih bolesti i dovodimo se u formu. Naravno, nije moguće unositi velike količine ovih namirnica i čekati da se sve samo od sebe dogodi. Uz pravu prehranu i ove namirnice, te vježbanje, postati fit je vrlo lako.