Skully – najpametnija kaciga na svijetu

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Iza naziva Skully AR-1 krije se prva pametna motociklistička kaciga u povijesti. U samo četiri dana od lansiranja crowdfunding kampanje, tvrtka Skully Systems prikupila je 1.110.466 od potrebnih 250.000 dolara s kojima su željeli započeti proizvodnju. Kampanja je uspješno zatvorena s prikupljenih 2.446.739 dolara.

Mediji se slažu da je ova kaciga jedan od 10 najvećih izuma ove godine, početak tehnološke revolucije za motociklističku industriju i kaciga za digitalno doba, a i sam proizvođač navodi da je ovo “najpametnija motociklistička kaciga na svijetu”.

Kaciga je napravljena od aerodinamičnog polikarbonata otpornog na vodu, vizir je antirefleksijski i otporan je na grebanje te se ne zamagljuje. U kacigu je integriran display koji vam prikazuje bitne informacije dok držite pogled na putu kojim se krećete.

Tu je i vanjska širokokutna kamera uz pomoć koje imate odličan pregled situacije iza vaših leđa. Uz kameru, tu je i integrirani navigacijski sustav koji prikazuje tražene informacije čak i u mjestima gdje je signal loš.

Skully AR-1 se bežično spaja na smartphone aplikaciju koja podržava iOS i Android operativne sustave, što vam omogućava da povežete svoj smarthphone sa kacigom; primate i pravite telefonske pozive, kao i da slušate glazbu. Svim naredbama se upravlja glasom.

Cijena za kupce izvan SAD-a iznosi 1.499 dolara, a prvi primjerci očekuju se sredinom 2015. godine.