Prvi iPhone

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

iPhone, spoj tri proizvoda – revolucionarnog mobilnog telefona, iPoda sa širokim zaslonom osjetljivim na dodir i prodornim uređajem za komunikaciju preko interneta s desktop-class e-mailom, web preglednikom, pretraživačem i zemljopisnim kartama – sve u jednom malenom i laganom uređaju. iPhone predstavlja potpuno novo sučelje na velikom multi-touch zaslonu i pionirski novi softver koji omogućuje korisnicima upravljanje iPhonom samo uz pomoć dodira zaslona prstima. iPhone također najavljuje novu eru moćnog i sofisticiranog softvera koji je dosad neviđen u mobilnim uređajima, a koji u potpunosti redefinira što sve korisnici mogu činiti na svojim mobilnim telefonima.

iPhone je revolucionarni novi mobilni telefon koji omogućava korisnicima uspostavu poziva jednostavnim pokazivanjem na ime ili broj. iPhone usklađuje sve vaše kontakte s PC-a, Maca ili internetskog servisa kao što je Yahoo!, tako da vam je lista ažurnih kontakata uvijek pri ruci. Uz to, od najučestalijih poziva lako možete sastaviti svoju listu favorita koju jednostavno možete udružiti u konferencijske pozive.

iPhone ima potpuno novu glasovnu elektronsku poštu, slična dosad uopće nije postojala, koja korisnicima pruža mogućnost da prelistaju svoje glasovne poruke, odluče koje od njih žele preslušati, te ih izabiru bez preslušavanja prethodnih poruka. Baš kao i elektronska pošta, glasovne poruke iPhonea omogućavaju korisnicima da trenutno pristupe porukama koje ih najviše zanimaju.

iPhone ima SMS aplikaciju za jednostavno slanje i primanje SMS poruka s QWERTY tipkovnicom na zaslonu. Kad korisnik treba nešto utipkati, iPhone mu nudi elegantnu tipkovnicu na dodir koja predviđa i ispravlja greške čineći korištenje mnogo jednostavnijim i efikasnijim nego što je slučaj s ugrađenim tipkovnicama na mnogim “pametnim  telefonima”. iPhone također ima aplikaciju za kalendar koja omogućuje automatsko usklađivanje kalendara i na vašem PC ili Mac računalu.

iPhone ima kameru od 2 megapixela i aplikaciju za upravljanje fotografijama koja je daleko ispred bilo čega viđenog na današnjim mobitelima. Korisnici mogu pretraživati svoju zbirku fotografija, koja se lako može sinkronizirati s njihovim PC ili Mac računalom, a samo jednim pokretom prsta pruža jednostavan izbor fotografija za njihov wallpaper ili privitak za e-mail. iPhone je quad-band GSM telefon koji ima EDGE i Wi-Fi bežične tehnologije za umrežavanje podataka.

iPhone je iPod sa širokim zaslonom  i kontrolama osjetljivim na dodir koje omogućuju ljubiteljima glazbe da dotaknu svoju glazbu jednostavnim “klizanjem” kroz cijele liste pjesama, autora, albuma i lista izvođača i to samo jednim pokretom prsta. Albumi su sjajno predstavljeni na velikom svjetlom  zaslonu iPhonea.
iPhone također ima i Cover Flow, Appleov nevjerojatni način pretraživanja glazbene zbirke po naslovnicama albuma, koji je po prvi puta integriran u iPod. Stavljanjem iPhonea u položeni (horizontalan) položaj Cover Flow se automatski aktivira.

Zadivljujući široki zaslon od 3.5 inča nudi jedinstveni doživljaj gledanja TV emisija i filmova na uređaju džepnog formata, s kontrolama za podešavanje sviranja, pomicanje naprijed i nazad, pauzu i glasnoću. iPhone prikazuje iste video materijale u kojima su, kupivši ih na online prodavaonici iTunes, korisnici dosad uživali na svojim računalima i iPodima. Uskoro će ih moći gledati na svojim televizorima sa širokom ekranom uz korištenje novog Apple TV-a. Prodavaonica iTunes trenutno nudi više od 350 televizijskih serija, više od 250 filmova s dodatnim mogućnostima i više od 5000 glazbenih video spotova.

iPhone ima bogatu HTML e-mail uslugu koja kod većine POP3 ili IMAP mail servisa omogućuje postavljanje elektronske pošte u pozadinu i prikaz fotografija i grafike uz tekst. iPhone je u potpunosti multifunkcionalan, tako da možete čitati web stranicu dok se u pozadini otvara vaš e-mail.

iPhone se također odlikuje najnaprednijim i zabavnim web pretraživačem na prijenosnom uređaju s inačicom aplikacije za web pretraživanje Safari za iPhone. Korisnici mogu vidjeti bilo koju internetsku stranicu i potom jednostavno zumirati bilo koji njen dio jednostavnim dodirom prsta na multi-touch zaslon iPhonea. Korisnici mogu surfati internetom bilo gdje putem Wi-Fi ili EDGE, i mogu automatski uskladiti svoje bilješke sa svojih PC ili Mac računala. Pretraživač Safari ima ugrađeni Google pretraživač (Google Search) i Yahoo! pretraživač (Yahoo! Search) kako bi korisnici mogli pravovremeno sve informacije potražiti na svom iPhoneu jednako kao da se koriste računalom.

iPhone također uključuje Google Maps, napredni Googleov servis zemljopisnih karata i zadivljujuću aplikaciju za karte, pružajući daleko najbolje iskustvo od svih džepnih uređaja. Korisnici mogu pregledavati karte, satelitske snimke, prometne informacije i dobiti upute, sve s izvanrednog i jednostavnog sučelja koje se aktivira na dodir.

iPhone ima ugrađene napredne senzore – za blizinu, pokret i za svjetlo koji automatski poboljšavaju korisnikov doživljaj i produžuju vijek trajanja baterije. Ugrađeni senzor pokreta detektira korisnikovo prebacivanje uređaja iz uspravnog u položeni položaj, automatski mijenja sadržaj na zaslonu i tako korisnik pruža uvid u cijelu širinu internetske stranice, ili fotografije prilagodivši njenu širinu i visinu.

Ugrađen senzor za blizinu detektira kad vaš iPhone približite uhu, automatski gasi zaslon štedeći energiju i prevenirajući nehotične dodire prilikom pomicanja iPhonea. Ugrađeni senzor za svjetlo automatski regulira jačinu svjetla na razinu koja odgovara svjetlu iz okoline, unaprijedivši tako korisnikov doživljaj uz istovremenu uštedu energije.