Novosti iz Apple-a

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Apple je na posebnom događaju u Cupertinu u Kaliforniji predstavio nove generacije iPada, novi iMac i Mac mini te nove operativne sustave.

Tableti
iPad Air 2 tanji je od prethodnog modela koji je predstavljen u listopadu prošle godine. Sa 6,1 mm debljine te ga to čini najtanjim tabletom na svijetu. Air 2 koristi novi 64-bitni čip A8X te je opremljen zaslonom Retina iduće generacije i kamerom iSight od 8 MP i 1080p HD-videom.

Obnovljena je i mini verzija njihovog tableta, iPad mini 3, koji je u odnosu na prošlu generaciju brži i opremljen Touch ID-jem. Manja verzija iPada odsad je, uz bijelu i crnu, dostupna i u zlatnoj boji, baš kao i Air 2.

Cijene Aira 2 kreću od 499 dolara, a minija 3 od 399 dolara.

Mac
Apple je predstavio i nove verzije računala iMac, uključujući i model s 27-inčnim zaslonom Retina rezolucije 5K po cijeni od 2499 dolara te poboljšani Mac Mini po početnoj cijeni od 499 dolara.

OS
Predstavljena je nova verzija operativnog sustava OS X, Yosemite, koja je već besplatno dostupna te nova verzija mobilnog sustava iOS 8.1, koja će biti besplatno dostupna od sljedećeg tjedna.