Close

LOGIN

Close

Register

Close

Lost Password

IFTTT – neka internet radi za vas

IFTTT – skraćeno od If This Then That, ili u prijevodu “ako se dogodi ovo, napravi ono” je web servis koji vam omogućava automatiziranje dosadnih obaveza i rutine koje možda srećete u svakodnevnom online životu.

Princip je vrlo jednostavan. Na osnovu zadanog uvjeta ili trigera, servis automatski pokreće akciju koja je definirana ako je taj uvjet ispunjen. Ove definicije se u okviru servisa nazivaju recepti i svakim danom se dodaje sve više recepata.

Želite primiti SMS poruku ako će sutra padati kiša? Objaviti isti post na svim svojim društvenim mrežama? Primiti obavijest kada vaša draga krene kući s posla? Uz web servis dostupna je i mobilna aplikacija (Android i iOS) koja vam omogućuje još jednostavnije korištenje i dodatne mogućnosti kao npr. stišavanje zvuka na vašem mobilnom uređaju kad se nalazite na određenoj lokaciji (u učionici ili sl.).

Koliko ovaj servis može biti koristan, stvar je vaše mašte i potreba. S obzirom na stalan rast broja recepata, kao i različitih servisa koji mogu poslužiti bilo kao triger ili kao akcija, čini ovaj servis korisnim alatom u svakodnevnom životu.

IFTTT: Put the internet to work for you.