Close

LOGIN

Close

Register

Close

Lost Password

Facebook Home

Mark Zuckerberg predstavio je u četvrtak u Menlo Parku u Kaliforniji Facebook Home, softver dizajniran za Android kojem je Facebook početni zaslon te telefon pripremljen za taj sustav koji će proizvoditi tajvanska grupa HTC, a u Sjedinjenim Državama prodavat će se preko operatera AT&T.

Na konferenciji za novinare u sjedištu svoje tvrtke direktor i osnivač društvene mreže rekao je da novi program želi u središte djelovanja tih uređaja “staviti ljude, a ne aplikacije”.

Softver koji će omogućiti korisnicima da pristupe svojoj stranici na Facebooku čim upale telefon, moći će se preuzeti od 12. travnja s Google Play-a.

Jedna verzija trebala bi biti dostupna u Europi idućih mjeseci, najavila je grupa koja upravo prilagođuje Facebook Home tabletima.

Softver će prodavati i grupa HTC koja će proizvoditi telefone pripremljene s pristupnim zaslonom Facebook. Nazvan HTC First taj će se telefon u SAD-u prodavati za 100 dolara.

Facebook odsad želi pratiti svoje korisnike, kojih je više od milijardu, na mobitelima kao i multifunkcijskim telefonima i tabletima.

Zuckerberg je rekao da Facebook odsad želi više zarađivati na mobitelima, koji su budućnost informatičkog sektora, nego na klasičnim računalima.