“Kako biti mafijaš?”

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Gledali ste sve “Kumove”, “Lice s ožiljkom” i slične perjanice žanra. Žudite da postanete baš poput Ala Pacina u tim filmovima? Bilo da vam je primaran cilj novac, slava ili žene mi imamo recept za vas samo pripazite…mafijaši su zločinci, a zločin se baš u zadnje vrijeme ne isplati pa kad završite u prdekani nemojte reći da vas nismo upozorili kad se dlakavi dvometraš psiho ubojica dođe tuširati pored vas, a vama od straha ispadne sapun.

Izaberite pravo ime o kojem će se pričati
Svaki pravi mafijaš ima neko zvučno ime, naravno koje dođe pod navodnicima između pravog imena i prezimena. Fora s imenom je da ga ne nadjenete sebi samo tako jer na kraju krajeva svaki se ulični džepar i prevarant može nazvati “Strojnica”, “Mesar”, “Grobar” isl. Važno je da zaslužite ime u vašem miljeu premda ono bilo i “Tratinčica” jer ne mora nužno značiti da ste “topli brat” već da možda spremate nepodobne pod ledinu a ako i jeste gay mafija nije ekipa za vas.

Zatvorite vaš “mlin”
Jer brbljavci često spavaju s ribama. Drukere ne vole dječica u osnovnoj školi pa su sklona batinanju dotičnog do krvi. Zamislite što im tek rade prekaljeni krimosi…bolje da ne znate. Uglavnom dobra je uzrečica svih Sicilijanaca “Io non parlo…” iliti po naški “Ja ne pričam…” Šutnja je koji put vrjednija od zlata a i sprječava ostale kovine da ulete u vaše čelo. A kad se naučite šutjeti bit će mnogo lakše družiti se u takvom krugu. Eventualno ako ne možete začepiti blebetavu gubicu možete pričati viceve pa ako vam nešto i izleti možete reći da ste se samo šalili ako vam upali…

Ne odijevajte se prenapadno
Nosite dobra odijela. To sad ne znači da se kitite naveliko. Mafijaši uvijek pokušavaju održati “low profile” tako da vam nije uputno dan nakon pljačke doći u novom Mercedesu razbacujući se novčanicama u društvu dama kojima ste upravo kupili bundu od nerca za tričavih 5000 eura. Radije nosite manje upadna odijela i ako baš morate pokazati svima da imate love onda neka to budu sitni detalji poput samozatajnog Rolexa s kožnatim remenom i platinastom narukvicom.

Družite se s ostalim “kolegama”
Biti džepar i biti pripadnik organiziranog kriminala nije jedno te isto. Mafija je širok posao i za to će vam biti potreban poveći broj suradnika i veza. U tom poslu ne možete uspjeti sami ali morate “biti” sami jer na koncu nikome ne možete niti smijete vjerovati. Kao što je stari don rekao…”Drži prijatelje blizu a neprijatelje još bliže…” Kad znaš sve poteze svog neprijatelja onda si uvijek korak ispred i teško te se može navući na tanak led.

Ne družite se s policijom
Socijalizacija s organima reda i mira se nipošto ne preporučuje…osim ako se želite ohladiti, zauvijek… S policijom se ne smije družiti ni pod razno a ako imate policajaca u obitelji nećete ni “upasti” u “klub odabranih”. Jedino kad možete stupiti u kontakt s policijom je prilikom podmazivanja istih da malo “zatvore oči” povećim buntom novčanica i štekom cigareta bez markice.

Poštujte majku i ženu
Zlatno pravilo mafije je da se mora poštovati majku i ženu. Jer kako možeš iti malo vjerovati da će te poštovati netko tko ne mari ni za vlastitu majku? A ako želite šamarati ženu svako toliko onda pređite u filijalu lokalnih “jebivjetara” jer u pravoj organizaciji nema mjesta za nasilnike nad ženama…jedino prema “nepodobnim” članovima mafije se smije upotrijebiti kakav čin nasilja ali samo u konzultacijama s vodstvima “tvrtke”.

Poštujete li ovakve naputke živjet ćete po pravilima “struke” ali ni to vam ne garantira da ćete izbjeći metak ili u boljem slučaju prdekanu… a ako do toga dođe sami ste si krivi.