Modne greške

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Obično vam donosimo savjete kako nešto napraviti, no ovdje radimo suprotno. Donosimo vam savjete kako ne raditi neke stvari.

Previše boja
Previše boja privlači pozornost, ali ne onu vrstu pozornosti kojom će te privući brdo komada. Ograničite vaš izgled na samo tri boje ili nijanse i pokušavajte držati stvari što jednostavnije moguće. Pronađite kolo sa bojama (color wheel). Boje nasuprot jedna drugoj na kotaču su “komplementarne boje” (npr. ljubičasta i žuta, narančasta i plava). Susjedne boje nazivaju se “analognim bojama” (npr. narančasta, žuto-narančasta i žuta). kada slažete svoj outfit držite se komplementarnih i analognih boja. Također možete izbjeći mnoge pogreške jednostavno podudaranjem blijede odijeće sa blijedom obućom i tamnu odjeću s tamnom obućom.

Previše uzoraka
Ključ je ne nositi više od tri uzorka, ili još bolje uparite jadan ili dva uzorka sa jednom ili dvije boje. Dakako, najjednostavnija stvar koju možete napraviti je naći jedan uzorak koji vam dobro stoji i držati se njega.

Previše vrsta tkanina
Jednostavno držite vašu zimsku i ljetnu odjeću odvojeno. Zimske tkanine su teče, gušće i grublje, dok su ljetne tkanine uglavnom napravljene od prirodnih materijala te su prozračne. Jednostavno držite ih odvojene i sve bi trebalo biti u redu.

Mrlje na odjeći
Prije nego se odjenete, provjerite da li imate mrlje na odjeći. Vjerujte, ne želite se nabacivati zgodnoj djevojci, a njen pogled neprestano skreće na mrlju na vašoj košulji.

Preduge ili prekratke hlače
Uvijek probajte hlače prije nego ih kupite, čak iako ste sigurni u vaše mjere. Različite marke mogu imati znatno različite duljine. Zapamtite ova pravila: kaki i peglane hlače trebaju biti duge do početka vaše pete. Traperice mogu biti duge do dna vaše pete. Sve duže od toga, za sve vrste hlača, je predugo. Hlače ne bi trebale otkrivati čarape dok hodate. Kada sjedite, hlače ne bi trebale otkrivati više od nekoliko cm vaše čarape.

Preduge ili prekratke kratke majice
Ako je majica preduga nikako, ali nikako je nemojte gurati u svoje hlače. Kraj majice vi rebao biti na polovici patentnog zatvarača. Sve duže od toga je predugo, a sve kraće od toga će otkriti previše kože prilikom saginjanja. Ključ je u tome da pronađete marku koja odgovara vašoj vrsti tijela.

“Razigrane” majice
Držite se majica sa jednom ili dvije boje, a izbjegavajte majice sa dečavim dizajnom, logotipima i sl. Ovakve majice vam daju više prostora za kombiniranje sa raznim jaknama, puloverima i sl.

Čarape i sandale
Najveći gaf koji vam se može dogoditi je taj da nosite čarape, a obučete sandale. Nemojte na to niti pomišljati, a kamo li pak napraviti. Još jedna stvar koju treba izbjegavati u ljetnim mjesecima jest ta da ne nosite visoke čarape na kratke hlače. Kupite par kratkih čarapa koje ne prelaze vaš gležanj. To itekako doprinosi vašem ukupnom izgledu.

Nepotpuno brijanje
Koristite prozirni gel prilikom brijanja tako da možete vidjeti svoju kožu ili kupite malo ručno ogledalo i istražite svoje lice izbliza nakon brijanja te se pobrinite da ne bide mjesta koja su vam promakla.

Spojene obrve
Jednom tjedno počupajte ili nježno obrijte područje između obrva. Naravno uvijek možete otići na lasersko uklanjanje. Jedan ili dva tretmana će sigurno riješiti vaš problem zauvijek.