Koji je vaš stil?

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

U današnjem obilju odjeće, teško je pronaći baš ono što nama odgovara. Neki puta, prateći trendove, zaboravljamo da smo mi ti koji nosimo odjeću, a ne ona nas. Odaberite ono što se vama sviđa i što vama odgovara, a ne ono što nosi vaš susjed.

Kao osnova svakog dobrog stila nameće se pitanje životnog stila, prilike, tjelesne građe i karaktera. Međutim, ono što pouzdano možemo reći da svakom muškarcu odgovara je provjerena klasika. Ako ste tek počeli razvijati svoj stil, klasični komadi poput bijele košulje, kvalitetnih traperica i dobro skrojenog sakoa, trebali bi da budu obavezna stavka svakog muškog ormara.

Materijali
Ovi komadi su osnova i možete ih pronaći u gotovo svakoj trgovini s muškom odjećom. Da bi kupili nešto što će trajati najvažnije je da gledate sastav materijala. Prirodni materijali poput pamuka, lana, vune ono su na što treba obratiti pažnju. Osnovno pravilo je da izaberete stvari odgovarajuće veličine i kroja koji će pristajati vašoj građi.

Marke
Pravi muškarci ne pate od marke, ono što im je najvažnije jest stil, dobar izgled i udobnost. Markica s poznatim imenom vas neće napraviti ultimativnim frajerom. Marka ne igra gotovo nikakvu ulogu, sve dok se radi o prirodnim materijalima.

Skrivanje mana
Koje god visine i strukture bili, svi mi imamo neke svoje mane. Većina njih lako se sakrije dobrim odabirom odjeće. Košulja ili hlače mogu izgledati savršeno, biti od poznatog proizvođača, ali ako kroj ne odgovara građi onog koji ga nosi, sve pada u vodu. Muškarci sa stilom znaju sve svoje prednosti i nedostatke, i znaju kako ih istaknuti, odnosno sakriti.

Modni dodaci
Detalji poput sata, narukvica, rukavica i naočala mogu biti itekako muževni, a vašu će jednostavnu kombinaciju učiniti interesantnijom. Svaki dodatak ima svoju priču, a loša kombinacija različitih dodataka može stvoriti krivi dojam. Iako više dodataka može izgledati dobro, najbolje se povoditi za pravilom “manje je više”. Odabirom pravih detalja pokazujete da imate samopouzdanja da se igrate s različitim stilovima i da ne doživljavate sebe previše ozbiljno. Nemojte dozvoliti da izgubite svoj dječački šarm samo zato što vam godine ili formalan posao to nalažu.

Muške torbe
Torbe nisu rezervirane samo za žene. Uz veliki izbor različitih modela torbi sigurni smo da možete pronaći onu koja će odgovarati vašim potrebama i stilu. Razvoj tehnologije doveo nas je do toga da dom rijetko napuštamo bez svojih telefona, računala, tableta, različitih baterija i punjača, pa je dobra torba postala nužda, a ne samo modni detalj.

Ako previše ne marite do toga kako izgledate i što ste odjenuli, nikada nećete moći biti muškarac sa stilom. Ako nešto nije vaš stil, neprijatno ćete se osjećati, a to se vrlo lako primijeti. Svoj stil gradite prema vašem unutrašnjem osjećaju. Odijelo, naravno, ne čini čovjeka, ali govori o njegovom karakteru.