Umoran od svega

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Teško je biti ljubitelj nogometa u Hrvatskoj. Govorim vam ovo glasom umornim od prepucavanja, političkih smicalica, podmetanja, natezanja između sjevera i juga, Mamića, Šukera, Kovača, ali bogme u zadnje vrijeme i naših reprezentativaca koji su za reprezentaciju zainteresirani isto koliko i moja mama. Mamino glavno i jedino pitanje, kad je nogomet na televiziji, je: “A šta ima na drugom programu?”.

Upravo tako su djelovali Madžukić, Rakitić, Modrić, Srna… naši stožerni igrači koji su po terenu šetali kao da se to sve skupa njih ništa ne tiče, kao da su na satu tjelesnog odgoja koji bi rado markirali, kao skupina ljudi koji bi rađe bili na nekom drugom programu.

Niko Kovač je već davno pokazao, a sada i dokazao da osim domoljublja ničim nije kvalificiran voditi reprezentaciju. A i domoljublje je sumljiva kategorija koja često ima posve drugačiju pozadinu. Pod krinkom domoljublja ova se zemlja u privatizaciji pljačkala i sustavno uništavala. Klopke domoljublja su duboke i iz njih se ponekad vadiš pred sucem i porotnicima.

Hrvatska trenutačno nema izbornika, i koliko god to na prvu loptu bizarno zvučalo, dobro je da je tako. Smjenili su izbornika, a HNS nije instatno, po babi, stričevima i stranačkoj pripadnosti, postavio novog. 
Kao čovjek kojem nogomet znači puno previše nego što to stvarno zaslužuje moram reći da bi u taktičkom smislu ovako kvalitete igrače kakve mi imamo, moglo s klupe voditi pola Hrvatske. Nama dakle ne treba izbornik znalac, nego beskompromisni lik s nogometnim pedigreom i autoritetom koji će ih natjerati da trče, uklizuju i bore se na isti način na koji to rade u Realu, Barceloni, Interu ili Juventusu… njima ne treba čovjek s loptom nego čovjek s bičem. Netko tko će ekipu prestati slagati po starim zaslugama, simpatijama i menadžerskim interesima, nego prvenstveno po trenutačnoj kvaliteti. Zvuči tako logično i tako normalo, ali nažalost nije

I zato ponavljam – teško je biti ljubitelj nogometa u Hrvatskoj. Teško je biti navijač jer je naša reprezentacija poput, da prostite, kurve u koju se zaljubiš. Ona te vara, glumi orgazme, naplaćuje ti seks, a ti budala, kraj zdravih očiju ništa od toga ne vidiš nego svaku večer navlačiš pidžamu na crveno bijele kvadratiće i s najvećom ljubavlju ulaziš u krevet tepući joj nježne riječi. 

Nikad se opametiti neću.