Close

LOGIN

Close

Register

Close

Lost Password

Budite heroji – R.I.P. David Bowie

Oprostili od Davida Bowieja. Legendarni glazbenik preminuo je nakon borbe s karcinomom. Milijuni poruka preplavili su svijet, od glazbenika za kojeg smo imali osjećaj da je oduvijek s nama i da jednostavno neće, odnosno ne može, umrijeti oprostili su se brojni obožavatelji.

Zadužio nas je svojom fantastičnom glazbom. Bio je toliko kreativan, svestran, radišan da je njegov opus, da se tako izrazimo, nesažimljiv.

I nema kod Bowieja pretjerivanja, posmrtnog preuveličavanja – o pokojnima sve najbolje – jer u njegovu slučaju mislimo da to zaista ne stoji. Glazbenici poput njega ne umiru, samo prestaju stvarati.

Sa odlaskom tog velikana svijet nam je postao još stvarniji, a stvarnost i dalje potkopavaju naši političari.

Nažalost, na tom planu ništa nova. Prešetavaju se oni i dalje od ureda do ureda, od hotela do hotela. Nema veze što je u planu u novu Vladu instalirati ljude koji su pod istragom, poput Josipe Rimac, mi nastavljamo slušati priče o poštenju, radnišnim i stručnim ljudima. Pitamo se mogu li ljudi koji vode državu uopće biti išta drugo osim stručni. O poštenju ovdje ne treba govoriti jer “stavi svoje poslove i interese ispred interesa naroda” ono je čime se vode naši političari.

A zamislite kako bi dan bio ljepši bez njihovih ponekad tako glupih naklapanja, medijskih spinova, prizivanja aveta prošlosti, misa za Antu Pavelića, misa za Tita – iako mislim da se obojica zbog toga okreću u grobu.

Stoga prepuštamo vam sada na volju da zatvorite oči, barem na 10 minuta, odvrnete muziku i maštate takav svijet. Kao i David Bowie pronađite svoje alter ego koji će vas odvesti negdje daleko, daleko.