Vježbanje za prezaposlene

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca
vjezbanje-zaposlene

Želite danas vježbati, ali kao i mnogo puta do sad imate iznenadni sastanak, djeca imaju slobodne aktivnosti… Ovo vam poznato zvuči? Evo nekoliko savjeta zaposlenih koji uspijevaju uskladiti svoje obveze s redovitim vježbanjem.

Vježbajte ujutro
Sedam je sati ujutro i pravo je vrijeme za početak dana uz jutarnje razgibavanje, trčanje, jogu ili nešto slično. Iskustva su pokazala da osobe koje vježbanje obavljaju ujutro čine to puno uspješnije od ostalih. Niste jutarnji tip? Postanite, jer vjerujte stvar radi. Što dan dulje odmiče naći ćete puno razloga zašto ne vježbati.

Iznajmite ormarić u fitness centru
Odličan način da u “svom” ormariću imate sve što vam je potrebno kako bi svaki trenutak koji vam se ukaže slobodan mogli iskoristiti za rad na sebi

Radite velike mišićne skupine
Nemate li dovoljno vremena za vježbanje napravite tri serije vježbi za četiri velike mišićne skupine: npr. čučnjevi, sklekovi, trbušnjaci, leđa. Radite seriju po seriju ne praveći pauze između njih.

Imajte u vidu svoje vježbanje – doslovno
Napravite plan najmanje za sljedeći tjedan i taj plan imajte na vidljivom mjestu, npr. hladnjak. Važno je da vam vježbanje postane rutina.

Nađite partnera za vježbanje
Mnoge su studije pokazale da je vježbanje u paru uspješnije i pa prema tome potražite prijatelja ili kolegu s kojim ćete odlaziti vježbati.