Kako do pločica

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Rijetki ih imaju, svi ih žele, žene ih vole… Kako ih dobiti? Trbušni mišići su vrlo važna zaštita organa trbušne šupljine, a zajedno s mišićima leđa, igraju i presudnu ulogu u položaju i držanju cijelog trupa. Jedina zapreka između vaših pločica i sunca je masno potkožno tkivo, dakle na vama je da ga uklonite. Manje od 10 posto potkožnog masnog tkiva potrebno je imati za vidljive trbušnjake. 1 kilogram sala mora sagorjeti prosječan muškarac da bi smanjio potkožno masno tkivo za jedan posto.

Nekoliko faktora utječe na izgled vaše keramike. Genetika. Donald Trumph sigurno nikada neće imati pločice kao većina modela s naslovnice Men’s Healtha, ma koliko on truda uložio u treninge i prehranu. Prehrana. Budete li često jačali biceps na šanku s čašom, ili vjerojatnije, bocom hmelja, jedete masnu i nezdravu hranu tipa hamburger, čips, Colu… možete zaboraviti na six-pack. Morate imati jedno na umu, bez reda, rada, discipline i ogromne motivacije ne možete očekivati apsolutno ništa u životu, a kamo li pak vidljive trbušne mišiće.

U nastavku ćemo vam prikazati samo neke od osnovnih vježbi za gornje, donje i bočne trbušne mišiće. Ovaj program za trbušne mišiće bi trebao trajati oko 15 minuta i odraditi ga najmanje dva puta tjedno. Trebalo bi izvesti 3 do 4 seta za svaku od vježbi. Između 10 i 20 ponavljanja za početnike, progresivno napredovati do 30 ponavljanja.

Gornji trbušni mišići

Lezite na leđa i stavite noge na loptu ili bench klupicu, savijene pod kutom od 90 stupnjeva. Stavite vaše ruke na prsa. Podižite glavu i ramena dok vaše tijelo nije pod kutom od 45 stupnjeva s tlom. Vratite se u početni položaj. Izdahnite kada podižete tijelo i održite polagani tempo da bi pravilno odradili vježbu.
Prikaz vježbe

Donji trbušni mišići

Sjednite na ravnu klupice. Ruke stavite iza stražnjice i uhvatite se za klupicu. Nagnite se natrag i podignite noge nekoliko cm od klupice. Savijte koljena, uspravljajući torzo sve dok se ne dotaknu kvadricepsi i prsa. Vratite se u početni položaj. Tenzija mora biti na trbušnim mišićima.
Prikaz vježbe

Bočni trbušni mišići

Ova vježba pogađa vaše bočne trbušne mišiće. Stanite uspravno, noge u širini ramena. Primite bućicu u desnu ruku s dlanom prema unutra. Držite vaša leđa uspravno, nagnite se u desnu stranu koliko možete, zatim se vratite u početni položaj. Nakon odrađenog željenog broja ponavljanja, ponovite vježbu i s drugom stranom tijela. Zapamtite da se savijete samo u struku.
Prikaz vježbe

Ovo su samo neke od osnovnih vježbi za vaše trbušne mišiće. U sljedećim člancima prikazat ćemo vam ostale vježbe za trbušne mišiće i vaš će six-pack napokon ugledati sunce. Ostanite s nama.