Uspješno održan prvi E-GO događaj u Poreču

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Na prvom E-GO događaju, u hotelu Laguna Parentium u Poreču, 13. svibnja se okupilo više od 100 sudionika koji su se kroz jedan dan upoznali sa svim karakteristikama električnih vozila, najnovijim informacijama stručnjaka i inovatora, ponudama punionica, vozila i dijelova, kao i mogućnošću subvencija te planovima u ostalim državama EU-a.

Kao glavne teme konferencije istaknule su se, očekivano, problematika razvoja kvalitetne infrastrukture punionica, financiranje električnih vozila, visoke početne cijene i strategija razvoja e-mobilnosti, kako za Hrvatsku, tako i za cijelu regiju. Sudionici su kroz panel diskusije o infrastrukturi, isplativosti PHEV i EV vozila, rješavanju problematike baterija, savjetima za kupnju i predviđanju budućeg razvoja, imali priliku poslušati i stvarna iskustva vlasnika električnih vozila, održati testne vožnje više modela automobila, bicikala, skutera i četverocikala te unaprijed dogovorene sastanke.

Veliki naglasak kod priče o napretku e-mobilnosti u Hrvatskoj i regiji bio je upravo na kvalitetnoj infrastrukturi i potrebi povećanja broja punionica na strateškim točkama poput autocesta, magistrale te uz hotele i ugostiteljske objekte. Turisti u sve većem broju putuju vlastitim električnim automobilima i jasna je potreba za pružanjem mogućnosti punjenja radi rasta broja dolazaka te, naravno, i zadovoljstva inozemnih gostiju.

E-GO je svojim inovativnim formatom na jednom mjestu i u jednom danu okupio vodeće predstavnike e-mobilnosti u Hrvatskoj i regiji: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska Elektroprivreda, AvantCar, Renault Hrvatska, Mitsubishi Motors Hrvatska, Ducati Komponenti, e-bike, ABB, Ericsson Nikola Tesla, FPZ, FER, PGŽ i mnogi drugi.

Organizatori se zahvaljuju svim sponzorima, partnerima, govornicima i sudionicima na uspješnom događaju i pozivaju svih da im se pridruže i na sljedećem E-GO događaju.

E-GO događaj – 2016