Surfanje ili sex

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Marketinška agencija JWT provela je istraživanje na grupi od 1011 ljudi, od kojih su 58% bile žene. Svi ispitanici stariji su od 18 godina – za slučaj da ste pomislili da su intervjuirali zaigrane klince u nekoj igraonici video igrica.

Između ostalog, ispitanici su se morali izjasniti koliko dugo bi mogli izdržati bez Interneta: 19% odgovorilo je da bi izdržali nekoliko dana, 21% bi izdržalo dva dana, a čak 15% ne bi izdržalo ni jedan jedini dan!

"Ljudi kažu da su nervozni, osjećaju se usamljeno i isprazno kad su prisilno odvojeni od Interneta" – kaže Ann Mack, direktorica u JWT-u – "Osjećaju se odvojenima od svijeta, čak i od prijatelja i obitelji".

Ako treba i bez seksa!
Istraživanje je pokazalo da korištenje mobitela i Interneta postaje nezaobilazan dio života 48% ispitanika. Ako ne surfaju, osjećaju da propuštaju nešto neobično važno.

Naravno, dok su na Internetu ne mogu se družiti s ljudima u "pravom" svijetu – ali to ih ne smeta. Velik broj izjavio je da zbog surfanja provode sve manje vremena s prijateljima. A petina ispitanika priznala je i da i je seks sve rjeđi. Malo im je to nezgodno, ali što se može, Internet je ipak važniji!

Samo da Interneta ne nestane…
A što ako se dogodi strašna stvar, gotovo nezamisliva, i Internet postane nedostupan? Surferi već imaju plan! U tom slučaju će se okrenuti televiziji i mobitelu, pri čemu im je ovaj drugi ipak malo draži.

Ali Internet je ipak najbolji! Za vrijeme koje će provesti surfajući spremni su žrtvovati sve: gledanje televizije, čitanje novina, druženje s prijateljima, i kao što smo već rekli, seks. A što na to kažu njihovi partneri? Oni vjerojatno nisu baš najsretniji! Osim ako i oni spadaju u grupu ovisnika o Internetu. Onda je valjda i njima draže da ih se ostavi na miru!