Onyx Liscio

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Proizvođač mobilnih telefona iz Velike Britanije, Onyx, ovih dana je predstavio svoj prvi mobilni telefon, pod imenom Liscio . Ovaj elegantni model s MP3 playerom, pokušava izboriti svoje mjesto na tržištu mobilnih telefona, gdje su već odavno postavljeni određeni standardi.

S dimenzijama koje nisu velike, Onyx Liscio nudi zaista mnogo toga u malom pakiranju. Ovaj telefon dopadljivog dizajna, pored standardnih opcija, nudi i MP3 player i ugrađeni FM radio prijemnik, što vam omogućava da posvud nosite svoju omiljenu glazbu ili da slušate omiljene radio stanice. Mali i kompaktan dizajn ovog telefona omogućava vam da ga koristite bilo kada i na bilo kom mjestu. Ovaj telefon namijenjen je prvenstveno osobama koje cijene dizajn i koje žele nešto drugačije od ostalih modela na tržištu, ljudima sa stavom koji vole različitost. Prema riječima ljudi iz Onyx-a, Liscio je namijenjen osobama koje cijene ljepotu i dizajn i koje žele mobilni telefon koji će biti primijećen u gomili.

U osnovi, ovo je tri-band GSM mobilni telefon. Posjeduje OLED display veličine 1,10 inča koji radi u rezoluciji 96×96 piksela sa 65k boja. Interna memorija telefona je 128 MB, što se može proširiti do 1 GB Micro SD memorijskim karticama. Podržava Bluetooth 1.2, polifone melodije zvona… Dimenzije su mu 90 x 35 x 17,8 mm, a težak je samo 60 grama. Cijena, na tržištu Velike Britanije, će se kretati oko 130 eura.