Top 5 najboljih besplatnih antivirusnih programa

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca
Najbolji besplatni antivirusni programi

U današnjem digitalnom svijetu, nikako ne možemo precijeniti važnost antivirusnog softvera Uz sveprisutnu prijetnju zlonamjernog softvera, virusa i drugih opasnosti na mreži, ključno je zaštititi svoje uređaje i osobne podatke. Iako je dostupno mnogo antivirusnih opcija koje se plaćaju, postoji i nekoliko visokokvalitetnih besplatnih opcija koje nude izvrsnu zaštitu. U ovom ćemo članku pogledati 5 najpopularnijih besplatnih antivirusnih programa, njihove značajke i gdje ih možete besplatno preuzeti.

Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus jedan je od najpoznatijih i najkorištenijih antivirusnih programa na tržištu. Nudi zaštitu u stvarnom vremenu od virusa, ransomwarea i drugih prijetnji, kao i niz dodatnih značajki poput firewalla, zaštite preglednika i sigurnog upravitelja lozinkama. Također uključuje značajku Smart Scan koja može brzo identificirati i popraviti probleme na vašem računalu.

Jedna od istaknutih značajki programa Avast Free Antivirus njegove su prilagodljive opcije skeniranja. Možete odabrati skeniranje određenih datoteka ili mapa ili se odlučiti za skeniranje cijelog sustava. Također nudi opciju zakazivanja skeniranja u vama prikladno vrijeme.

Avast Free Antivirus dostupan je za Windows, Mac i Android uređaje. Može se besplatno preuzeti sa službene Avast web stranice.

AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free još je jedan dobar izbor za besplatnu antivirusnu zaštitu. Nudi zaštitu u stvarnom vremenu od virusa i drugih prijetnji, kao i niz dodatnih značajki kao što su firewall, zaštita e-pošte i upravitelja privatnosti. Također uključuje značajku Performance Scan koja može identificirati i popraviti probleme koji mogu usporavati vaše računalo.

Jedna od jedinstvenih značajki AVG AntiVirus Free je njegov LinkScanner, koji provjerava sigurnost web stranica i poveznica u vašim rezultatima pretraživanja. To može biti posebno korisno za zaštitu od phishing napada i drugih prijevara na mreži.

AVG AntiVirus Free dostupan je za Windows, Mac i Android uređaje. Može se besplatno preuzeti sa službene AVG web stranice.

Microsoft Defender

Microsoft Defender

Ako ste korisnik Windowsa, možda već imate Microsoft Defender na svom računalu. Ovaj besplatni antivirusni program ugrađen je u operativni sustav Windows i nudi zaštitu od virusa i drugih prijetnji u stvarnom vremenu. Također uključuje niz dodatnih značajki kao što su firewall, zaštita mreže i zaštita preglednika.

Jedna od ključnih prednosti Microsoft Defender Antivirusa je da se stalno ažurira najnovijim sigurnosnim značajkama, čime se osigurava da je vaš uređaj zaštićen od najnovijih prijetnji. Također ne koristi puno resursa, što znači da neće usporiti vaše računalo.

Microsoft Defender Antivirus dostupan je samo za uređaje sa sustavom Windows i unaprijed je instaliran na svim novijim verzijama sustava Windows.

Sophos Home Free

Sophos Home Free

Sophos Home Free je sveobuhvatan antivirusni program koji nudi zaštitu od virusa i drugih prijetnji u stvarnom vremenu, kao i niz dodatnih značajki poput firewalla, zaštite od ransomwarea i web zaštite. Također uključuje značajku roditeljske kontrole koja vam omogućuje blokiranje neprikladnog sadržaja i postavljanje ograničenja korištenja interneta za vašu djecu.

Jedna od istaknutih značajki Sophos Home Free je njegova mogućnost daljinskog upravljanja. Možete koristiti Sophos Central nadzornu ploču za upravljanje zaštitom svih svojih uređaja s jednog mjesta.

Sophos Home Free dostupan je za Windows, Mac i Android uređaje. Može se besplatno preuzeti sa Sophos web stranice.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender Antivirus Free Edition moćan je antivirusni program koji nudi zaštitu od virusa i drugih prijetnji u stvarnom vremenu. Također uključuje niz dodatnih značajki kao što su firewall, zaštita preglednika i siguran upravitelj lozinki.

Jedna od istaknutih značajki Bitdefender Antivirus Free Edition je njegov autopilot način rada, koji automatski preuzima sve odluke vezane uz sigurnost umjesto vas. To znači da ga možete postaviti i zaboraviti, znajući da je vaš uređaj zaštićen bez ikakvog napora s vaše strane.

Bitdefender Antivirus Free Edition dostupan je za Windows, Mac i Android uređaje. Može se besplatno preuzeti s Bitdefender web stranice.

Postoji mnogo izvrsnih besplatnih antivirusnih programa koje nude sveobuhvatnu zaštitu od virusa i drugih internetskih prijetnji. Avast Free Antivirus, AVG AntiVirus Free, Microsoft Defender Antivirus, Sophos Home Free i Bitdefender Antivirus Free Edition samo su neki od njih. Svaki nudi niz značajki i mogu se besplatno preuzeti sa službenih web stranica. Uvijek je dobra ideja istražiti i odabrati antivirusni program koji najbolje odgovara vašim potrebama. Zaštita vaših uređaja i osobnih podataka ključna je u današnjem digitalnom svijetu, a ovih top 5 najpopularnijih besplatnih antivirusnih programa može vam pomoći u tome.