Close

LOGIN

Close

Register

Close

Lost Password

Najbolji besplatni antivirusni programi

Antivirusni programi danas su postali neizostavna aplikacija koju bi trebalo imati svako računalo. Također, antivirusni program treba biti prva aplikacija koja je instalirana na vašem računalu. Potrebno je vrlo malo da virus pokrade vaše lozinke te ugrozi vaše bankovne račune i druge financijske podatke te postoji mogućnost i za krađu identiteta. Zbog toga trebate najbolji antivirusni software za vaše računalo. Dobra vijest je da su besplatni antivirusni programi za kućnu upotrebu jednako dobri kao i oni koje možete kupiti. U nastavku vam donosimo neke od najboljih besplatnih antivirusnih programa koji se danas mogu pronaći, a na vama je da odaberete svoga favorita. Svi  programi nude Windows verzije. Avast je jedini od proizvoda koji nudi i verziju za Macove.

Avast
Avast nudi jednostavno i funkcionalno korisničko sučelje, te je veoma prilagodljiv i nudi dosta opcija. Aktivna zaštita prati sedam različitih načina na koje virus može zaraziti računalo, uključujući pregledavanje weba, elektroničke pošte, razmjenjivanje datoteka i još mnogo toga. Avast isto tako nudi mogućnost skeniranja sistema prilikom podizanja sustava, ako se odlučite da to učinite. Naravno to nije potrebno činiti svaki puta kada se podiže sustav jer je za to potrebno dosta vremena. Međutim, ako sumnjate da ste bili izloženi virusu ili spywareu, to je najbolji način da otkrijete i uklonite aktivne infekcije.
Download: Avast Home Edition Free Antivirus

Avira
Avira je još jedan od besplatnih antivirusnih programa, ali uz ponešto manje opcija od Avasta. Također besplatna verzija Avire ne nudi dobru zaštitu od spywarea, tako da ćete morati koristiti dodatni software za zaštitu od spywarea. Avira ima atraktivno sučelje, ali je potrebno više ugađanja da bi stvari funkcionirale onako kako to funkcionira kod Avasta. Prema podacima AV-Test.org Avra je nešto bolja u otkrivanju virusa od Avasta. No nažalost stopa otkrivanja spywarea je neusporedivo niža
Download: Avira AntiVir Personal – FREE Antivirus

AVG
AVG je jedan od najpopularnijih i najboljih antivirusnih programa. Vrlo je uglađen i korisničko sučelje je jednostavno i ugodno za korištenje. AVG otkriva jednako dobro viruse i spyware u svome besplatnom izdanju. Međutim, stopa otkrivanja je nešto niža nego kod Avasta i Avire.
Download: AVG Anti-Virus Free Edition

Panda Free Antivirus
Panda Free Antivirus štiti vaše podatke od više vrsta zlonamjernog softvera, tako da ćete biti u potpunosti sigurni kada su u pitanju virusi, trojanski konji, adware, spyware i slične prijetnje. Sučelje je vrlo ugodno i pregledno, sve funkcije su pri ruci. Možete jednostavno započeti skeniranje, pogledati izvješća prijašnjih skeniranja, prilagoditi postavke. Sve je dostupno jednim klikom u glavnom prozoru. Zahvaljujući svojoj tehnologiji, antivirus je sposoban za skeniranje računala, dok troši nevjerojatno malo resursa računala.
Download: Panda Free Antivirus

Microsoft Security Essentials
U velikom broju proizvođača antivirusnog softvera i Microsoft je ponudio svoje rješenje – Microsoft Security Essentials. MSE besplatan je antivirusni program koji omogućuje zaštitu od virusa, spyware-a, rootkitsa i trojana. Korisnici su Microsoft Security Essentials ocijenili uglavnom pozitivno, naglašujući njegovo dobro organizirano sučelje, slabo korištenje resursa i naravno njegov freeware status.
Download: Microsoft Security Essentials