Mozilla Firefox

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Poboljšanja koja su uvedena s ovom verzijom Firefoxa od velike su pomoći i sigurno ćete ih željeti zadržati. Neka od njih su:

Mnogo bolje performanse
Ako ste koristili neku od prethodnih verzija Firefoxa sigurno vam se događalo da ste, dok ste radili, ustanovili kako je nešto užasno sporo na vašem kompjuteru. Spor je i treba vam cijela vječnost da nešto pokrenete. Kad uključite Task Manager otkrijete kako 95% vaše CPU “vuče” upravo Firefox. Kad prekinete proces i pokrenete program iznova, onda sve radi kako treba. Ovo vam se neće događati s novim Firefoxom.

Odličan taskbar
Sadrži Gmail poruke koje uključuju riječ u “subject liniji”. Location Bar vam omogućava brzu i korisnu pretragu Web-a.

Upozorenja ne mogu proći neopaženo
Mnogi browseri imaju oznake upozorenja koje se ne primijete tako lako. Ali to nije slučaj i s novim Firefoxom 3. Ako pokušavate otvoriti neku stranicu koja je opasna za vaš kompjuter, dobit ćete upozorenje preko cijele stranice novog Firefoxa. Samo jedan klik vas tada dijeli od detaljnih objašnjenja zašto ste upozoreni i zašto je stranica koju pokušavate otvoriti blokirana. Postoji i opcija “Get me out of here” za izlaz, kada vas Firefox vodi na svoju početnu stranu. Ako, usprkos opasnosti, želite nastaviti surfati po stranicama koje su blokirane, samo kliknete na link kojim ignorirate upozorenje i nastavite otvaranje stranice.

Bolji bookmarks
Ako vam se neka stranica sviđa i želite je memorirati, samo kliknete u Location Bar i eto je među favoritima. Prozor koji se otvori omogućava vam da je imenujete, izaberete folder u koji ćete je smjestiti i dodate tagove da biste joj odredili kategoriju. Možete izvoditi i detaljne pretrage vaših bookmark stranica i rezultate pretrage sačuvati u posebnom folderu.

Zoom cijele stranice
Ako vaše oči nisu ono što su nekad bile, jednostavno povećajte stranicu koju gledate. Obično je do sad bilo moguće povećati veličinu teksta, kao kod Firefoxa 2. Pošto su tada samo slova bila povećana, što često nije dovoljno, sad možete zumirati sve.