Mobiteli budućnosti

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

U posljednje vrijeme poznati proizvođači, a i oni malo manje poznati, predstavljaju nam konceptne mobitele, tj. mobitele kakve bismo danas sutra mogli držati u svojim rukama. U ovom pregledu naglasak je isključivo na dizajnu, jer većina modela nudi slične tehničke karakteristike.

Triplewatch
Triplewatch
Ovaj mobilni telefon dizajnirao je Manon Maneenawa. Telefon je opremljen s vrlo zanimljivom tehnologijom koja omogućava transformaciju sata u normalan mobilni telefon. Kada se koristi kao ručni sat, telefon ima zvučnik s tipkom koja vam omogućava da se javite i prekinete razgovor, a sve to možete za vrijeme vožnje u automobilu.

Sony Ericsson SeeSaw
SeeSaw
Sony Ericsson je predstavio mobitel ultratanakog dizajna s OLED ekranom, i čini se da je OLED budućnost mobilnih telefona jer nude bolje karakteristike od trenutnih LCD ekrana. Kada se rasklopi, SeeSaw izgleda kao običan kompaktni mobitel.

NEC Tag
NEC Tag
Savitljivost ovoga mobilnog telefona omogućava vam da ga objesite o remen ili ovijete oko svoje ruke. Još jedna zanimljivost ovoga telefona su materijali i senzori koji pamte oblike kako bi svoj telefon lakše savinuli ovisno o modu u kojem ga koristite.

Benq Siemens The Blacbox
Blackbox
Ovaj mobilni telefon umjesto tipkovnice ima zaslon osjetljiv na dodir, a njegov izgled se mijenja ovisno o funkciji koju koristite.

Benq Siemens Snaked
Snaked
Jednako kao NEC-ov telefon i ovaj je savitljiv i namijenjen je nošenju oko ruke kao narukvica. Telefon je namijenjen isključivo ljepšem spolu i to onima zaljubljenima u sport. Naime uz standardne funkcije svakog mobitela ova verzija mobilnog telefona posjeduje i senzore za praćenje tjelesnih funkcija, tako da je uz ovaj telefon lako ostati u formi.

Nokia Aeon
Nokia Aeon
Kompletan prednji dio ovog mobilnog telefona (osim jedne trake s natpisom Nokia) prilagodljivo je touch screen okruženje. Zavisno od potrebe, prednja strana postaje tipkovnica, kontrole za MP3 player ili potpuni zaslon za grafiku.

Nokia 888
Nokia 888
Telefon je koncipiran tako da se može nositi sa sobom gotovo u svim oblicima (savijen oko ruke, presavijen napola, nalijepljen na odjeću itd.). Nokia 888 se napaja iz tekuće baterije, ima ugrađenu funkciju prepoznavanja govora, fleksibilni zaslon osjetljiv na dodir, a cjelokupno kućište je zapravo programabilni mehanizam koji se može prilagoditi situaciji u kojoj se koristi.

Dark Label Retroxis
Retroxis
Retroxis je smješten unutar visoko ispoliranog polikarbonata, poznatog po svojoj lakoći i čvrstoći, a dizajnirao ga je Lim Sze Tat. Proziran OLED zaslon jednostavno iščezne kada se telefon ne koristi.

Scroll
Scroll
Ovaj mobilni telefon se otvara kao smotuljak, ima savitljiv ekran osjetljiv na dodir i tipke na glavnom štapiću. Savitljiv ekran se već duže vrijeme pojavljivao kao koncept, ali je ovdje prvi puta spojen s mobitelom.

Radia
Radia
Ovaj telefon dizajnirao je Michael Laut. Mobitel sadrži okrugli prozirni ekran osjetljiv na dodir. Okvir telefona je napravljen od aluminija u kojemu se nalazi i kamera.