HCL.hr – gaming portal

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Zaljubljenik ste u igre, okorjeli gamer ili samo tu i tamo odigrate pokoju video igru? Bilo kako bilo, HCL (Hrvatska Cyber Liga) je sigurno destinacija za vas.

HCL.hr portal nastao je sredinom 2005. godine spajanjem udruge Hrvatska Cyber Liga i nekadašnjeg gaming portala Cro-gaming.com. Cilj spajanja bio je stvoriti što kompletniji gaming portal na Hrvatskom jeziku s redovito osvježenim sadržajem povezanim uz gaming. Potonje uključuje recenzije, najave, vijesti, kolumne, intervjue te razne special tekstove gamerske tematike, kao i screenshots i downloads sekcije posvećene video igrama. U međuvremenu je HCL portal napredovao te tako danas osim već navedenih sadržaja nudi i sadržaje poput gamerskih videa (trailera), wallpapera, raznih šifra za video igre, modova i mapa za popularne igre. Ukratko, sve što jedan gamer može poželjeti.

Portal svojim posjetiteljima poslužuje vijesti te izvještaje o gamerskim turnirima organiziranim od strane HCL udruge, sve s ciljem što većeg informiranja domaće javnosti o gamingu u Hrvatskoj ( i susjednim zemljama ). Osim turnira u igraonama po cijeloj Hrvatskoj, stvorena je i HCL Mp Zona ( Multiplayer Zona ) koja je okupila veliku većinu Hrvatskih klanova i organizirala online turnire u najpoznatijim multiplayer igrama. U sklopu HCL MP Zone ponuđen je i besplatan web hosting mnogim hrvatskim klanovima koji su se natjecali u online turnirima.

Krajem 2009. godine, HCL portal je redizajniran, ovaj put s puno većim promjenama u dizajnu i funkcionalnosti portala. Uz pomoć web dizajn studija Webinkubator stvoren je novi, unikatan i atraktivan dizajn, koji je portalu doveo i neke nove funkcije te lakši i intuitivniji način za pregledavanje sadržaja na portalu.

Aktivnim zalaganjem za gaming i redovitim objavljivanjem raznih tekstova vezanih uz video igre, HCL portal postao je glavno odredište hrvatskih gamera željnih gamerskih informacija. Rastom posjećenosti rastao je i community forum HCL-a koji sada okuplja nekoliko tisuća gamera koji aktivno raspravljaju o igrama i srodnim temama iz dana u dan. Portal je osvojio i mnoge nagrade i riječi hvale zbog svojeg djelovanja, od kojih se najviše ističe Nagrada Vidi Web Top 100 2006. godine za jednu od 10 najboljih Hrvatskih stranica u kategoriji “Zabava, moda, glazba”.

Posjetite: HCL. hr – gaming portal