Close

LOGIN

Close

Register

Close

Lost Password

Google (opet) ima novi logo

Google je otkrio novu moderniziranu verziju svog loga i prilagode novim tehnologijama. Slova ostaju u jednakim bojama, no ovaj su put ispisana ravnijim i modernijim fontom. Google je također rekao zbogom maloj ikoni u obliku malog plavog slova “g” koje je obilježavalo neke njegove proizvode. Zamijenio ga je veliki G u četiri boje.

Uzeli smo logo i branding koji su izvorno zamišljeni za jednu stranicu pretraživača na računalu koje smo osuvremenili da bi funkcionirala na uređajima i interakcijama (dodirom, tipkanjem, govorom)

Google logo

Riječ je o promjeni vezanoj uz dizajn logotipa, a novi izgled loga rezultat je nastojanja da se stvari pojednostavne, objavila je tvrtka, i prilagode novim tehnologijama, odnosno interaktivnim elementima i manjim ekranima. Google navodi da je promjena rezultat njihove želja da logo bolje izgleda i bude čitljiviji na malim ekranima mobitela i pametnih satova, a izmjene “odražavaju stvarnost” tvrtke i tražilice. Iako se do sada puno puta mijenjao logo, prvi su ga put zaista prilagodili radu na mobilnim platformama.