Foursquare

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Foursquare je lokacijski bazirana društvena mreža namijenjena prvenstveno korisnicima mobilnih uređaja. Korisnici se prijavljuju (check-in) na lokaciji na kojoj se trenutno nalaze, a ako te lokacije nema u bazi, mogu je sami unijeti. Otkako su mobilni uređaji i to mahom pametni telefoni počeli dolaziti s GPS-om, tražili su se načini kako iskoristiti tu mogućnost preciznog lociranja za manje očite stvari od karte i navigacije. Tako su osmišljene aplikacije koje iskorištavaju vašu lokaciju, od kojih je jedna i Foursquare.

Milijuni korisnika svakodnevno koriste Foursquare kako bi istražili okolinu i dobili informacije o sadržajima u blizini lokacije na kojoj se nalaze, na primjer najbliži restoran, kafić, najbliža poslovnica banke ili poštanski ured. Korisnici se dolazeći na lokacije i sadržaje koji koriste Foursquare prijavljuju, dobivaju zanimljive informacije o registriranim subjektima, osvajaju bodove ili dobivaju posebne pogodnosti, darove i slično. Bilo da provjeravaju novi restoran ili traže trgovinu svoje omiljene modne marke, dijele svoje aktivnosti sa svojom prijateljima, zarađujući usput tzv. značke i bodove. Svi ti uspjesi se bilježe na serveru i mogu se automatski prosljeđivati na vaš Twitter i/ili Facebook profil ako ih imate. Također Foursquare mogu koristiti trgovci i brendovi, te uz pomoć jednostavnih alata, pridobiju, animiraju, nagrade i zadrže kupce i publiku.

Foursquare u brojkama
Foursquare su osnovali Dennis Crowley i Naveen Selvadurai u ožujku 2009. godine. Rad na samoj ideji i platformi započeo u jesen 2008. godine. Od tada Foursquare je postajao svakim danom sve popularniji. Tako je 2010. godine zabilježen rast od 3400%. Foursquare, u vrijeme pisanja ovog članka, koristi više od 15 milijuna korisnika širom svijeta, napravljeno je više od milijardu i pol check-inova, više od 750.000 tvrtki koristi ovu lokacijsku društvenu mrežu za unaprjeđenje svoga poslovanja i broji nešto više od 100 zaposlenika.

Foursquare vodič
Za početak je potrebno preuzeti Foursquare aplikaciju. Ona je dostupna za iPhone, Android, BlackBerry, WebOS, Symbian, S40 i Windows Phone mobilne uređaje. Nakon podešavanja i izrade profila (što možete i unutar aplikacije) potrebno je pronaći svoje prijatelje koji također koriste Foursquare. U aplikaciji ćete tada moći vidjeti gdje su i kada bili, odnosno gdje su napravili check-in. Tada ćete se imati s kime natjecati u osvajanju bodova i titula. Početni ekran koji vas dočekuje prilikom pokretanja Foursquarea vam pokazuje aktivnosti vaših prijatelja, listu lokacija oko vas, savjete koji su vezani uz određene lokacije (koje pišu korisnici) te pregled vaših dosad osvojenih znački.

Kada se nađete na određenoj lokaciji u aplikaciji odaberite opciju “Check-in”. Aplikacija vam na temelju trenutne geografske pozicije odmah daje popis postojećih lokacija. Ako vaša lokacija još ne postoji kao tzv. spot, dodajte je putem opcije Add (znak plus) ili pak klikom na “Not in list” koji se nalazi na dnu. Ako ni uz pomoć tražilice ne nađete lokaciju na kojoj se nalazite, nitko ju još nije stvorio, tada ćete je vi stvoriti i za to dobiti dodatne bodove.

Odabirom opcije za stvaranje nove lokacije, otvara vam se polje za unos imena te lokacije, kao i pozicija na karti. Ako ste u nekom prostoru, GPS pozicija na karti možda i neće biti najtočnija, no tada samo unesite adresu mjesta na kojemu se nalazite ako je znate. Nakon što dodate lokaciju potrebno je napraviti check-in na toj lokaciji. Nakon toga možete otići negdje drugdje i ponoviti postupak. Ako naiđete na mjesto koje je netko već stvorio, nema potrebe da i vi otkrivate isto. Samo napravite check-in. Svojim prijateljima možete uz svaku lokaciju ostaviti savjet. Ako se prijavite u slastičarnicu, napišite koje kolače preporučujete. Na jedno mjesto se možete prijaviti koliko god puta želite, a osoba s najviše check-inova na jednoj lokaciji postaje gradonačelnik (mayor) te lokacije. Takve mogućnosti ove društvene mreže mogu se primijeniti na različite načine.

Mogućnosti Foursquarea
Foursquare može biti od velike pomoći u promoviranju poslovanja i privlačenju pozornosti kroz specijalne popuste za sve koji vole nove tehnologije. Ova društvena mreža može se smatrati jednom vrstom modernog istraživanja. I može postati jednostavno sredstvo uspjeha privlačeći nove kupce koji će se vraćati. Poslovni koncept je jasan, korisnici dijele i preporučuju lokacije koja vole i posjećuju često. Za svaku lokaciju može se dodati savjet ili uputa što isprobati ili što izbjegavati. Tvrtke mogu davati popuste za svoje proizvode ili usluge s obzirom na check-in na baš toj lokaciji. Tvrtkama i korisnicima zapadnih zemalja vrlo je brzo postalo jasno kako se takva mreža može iskoristiti i unovčiti. Tvrtke pokretanjem vlastite Foursquare, uvjetno rečeno, stranice korisnicima mogu ponuditi takozvane “specials”, odnosno posebne ponude, a koje su u pravilu različiti popusti i pokloni za određeni broj prijava na lokaciji. Koji se pritom cilj postiže, sasvim je jasno – nagrađuje se lojalnost.

Sve tvrtke izvan uslužnog sektora također mogu iskoristiti Foursquare iako ne nudi tradicionalno oglašavanje. Primjer je partnerstvo Pepsija i Foursquarea koji su ostvarili partnerstvo kako bi promovirali “Refresh Everything” društvenu kampanju doniranja. Svaki put kad bi korisnik u New Yorku napravio check-in i zaradio Foursquare bod, Pepsi je donirao 4 centa za izgradnju kampa mladih u centru grada. Tako donirano je više od 10.000 dolara u tjedan dana. Ipak potrebno je i pripaziti na svoje poslovanje, jer Foursquare može biti i neugodan. Vaše poslovanje može se naći na listi onih koje korisnici ne preporučuju zbog toga što vaše usluge ili proizvodi nisu kvalitetni.

Primjeri korištenja Foursquarea u Hrvatskoj
Lokacijski marketing postaje trend koji tvrtke ne mogu ignorirati, pa su tako i pojedine tvrtke u Hrvatskoj počele iskorištavati potencijal koji se krije u ovoj lokacijskoj društvenoj mreži. Prvi problem koji se pojavljuje jest taj da relativno malo broj korisnika koristi Foursquare, a drugi je relativna kompleksnost kreiranja takve kampanje. Promociju na lokacijskim društvenim mrežama je teže realizirati nego primjerice pokrenuti Twitter profil ili pak Facebook fan stranicu. Osim namještanja tehničkih detalja, veliki brendovi moraju educirati svoje prodavače na lokacijama koje uključe u promociju.

Agrokor korisnicima Foursquarea nudi sljedeće pogodnosti; ako u određenim Super Konzumima napravite check-in pet puta, dobivate poklon bon od 50 kuna za kupovinu u Konzumovom webshopu ili putem mobilnih aplikacija za iPhone i iPad, a u Tisak media centrima za tri check-ina dobivate poklon bon od 50 kuna koji možete iskoristiti za kupnju knjiga, glazbe, filmova i igara.

ShoeBeDo je također nagrađivao korisnike Foursquarea tako da je za prvi check-in u njihovom ili Voodoo dućanima dijeli besplatne vezice za cipele.

Osiguravajuće društvo Grawe Hrvatska je prepoznalo priliku za jedinstven kontakt sa svojim postojećim ili potencijalnim korisnicima. Foursquare korisnici će za svoj prvi check-in u jednom od Grawe ureda koji su uključeni u mrežu, dobiti specijalnu pogodnost ili promotivni dar.