Exclusive Auto Moto Show

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Jedno od najinteresantnijih godišnjih događanja u Rijeci, koje svake godine privuče između 80 i 100 000 posjetitelja, ponajviše zaljubljenika u auto moto industriju, održat će se od 17. – 20- ožujka 2016. u prostoru Tower Centra Rijeka (4. kat, ex Semeraro). Ove godine zanimljivo je da se EAMS terminom smjestio između prestižnog sajma u Ženevi i onog u Zagrebu koji se nakon osmogodišnje pauze vraća. Možda je upravo riječki auto show koji je sve ove godine dok Zagreba nije bio održavao automobilsku scenu živom, bio kotačić koji je ponovno pokrenuo i Zagreb, rekao je Siniša Grgantov, direktor agencije Klik Marketing koja organizira Exclusive Auto Moto Show.

Exclusive Auto Moto Show zahvaljujući prethodnim iznimno uspješnim izdanjima postao je etablirana manifestacija koja se željno iščekuje. Posljednje tri godine uz veliku posjetu građana, Exclusive Auto Moto Show okupio je gotovo sve auto kuće na području Hrvatske, te u Hrvatsku donio novitete iz industrije. Iznimka neće biti niti ovogodišnje izdanje koje će dva tjedna prije obnovljenog zagrebačkog auto sajma ponuditi svu raskoš trenutno dostupnu u Hrvatskoj ali i brojne premijere. Kako kaže Siniša Grgantov – pregovori s auto kućama su u tijeku ali ono što je zasad poznato su hrvatske premijere Honde CRF 1000 L Africa Twin, modela SH 300 te vrlo popularne redizajnirane serije NC 750, novi Renault Megane, a bit će i modela koji su na tržištu već par mjeseci vrijeme ali službeno salonsko predstavljanje nisu imali, poput Hondinih modela Jazz i HRV, a najvjerojatnije dolazi i Toyota RAV 4 u hibridnoj verziji.

Rajmond Terčić iz udruge Auto staza Grobnik, suorganizator Exclusive Auto Showa potvrdio je da će i ovogodišnje izdanje obilovati luksuznim jurilicama poput Porche cup, Leon cup, automobili koje se inače mogu isprobati na grobničkoj pisti (u sigurnim uvjetima, a ne u razuzdanim gradskim vožnjama). Terčić vjeruje i da će dovesti Maserati, a ovisno o prostornim kapacitetima biti će još vozila koja će i ove godine plijeniti pažnju.

Exclusive Auto Moto Show – 2015.

Iz Tower Centra, konferenciji su prisustvovali Anja Karuza, iz marketinga te Saša Brusić, zamjenik direktora ovog trgovačkog centra. Brusić se zahvalio Klik Marketingu što već 4. godinu zajednički organiziraju ovaj veliki event koji je sad već postao tradicija, te što je Tower Center Rijeka prepoznat kao bitno mjesto za ovakva događanja i nezaobilazno društveno mjesto u regiji. Pozvao je svih da dođu na ovogodišnje izdanje auto showa te najavio kako će nakon ove manifestacije prostor na 4. katu, također u suradnji s Klik marketingom ponuditi jedan drugačiji sadržaj posvećen djeci.

Cilj ovog jedinstvenog godišnjeg događanja je okupiti sve vodeće auto moto kuće, spojiti ugodno s korisnim, ponudu i potražnju te omogućiti još veću dostupnost informacija građanima, ali istovremeno time dati još jednu poticajnu injekciju hrvatskim gospodarstvenicima. Iz godine u godinu atmosfera na Exclusive Auto Moto Showu sve je bolja, a publika ju je odavno prepoznala te upiti o datumu novog izdanja počinju već zadnjim danom održavanja sajma.

Slično je i sa sudionicima koji su i ovoga puta potvrdili svoje sudjelovanje te je 4.000 kvadratnih metara već sad gotovo u potpunosti zauzeto.

Podsjetimo, u svakom dosadašnjem izdanju EAMS-a organizatori Klik Marketing i udruga Auto staza Grobnik trudili su se ponuditi što više atrakcija i premijera pa je tako upravo na Exclusive Auto Moto Showu u ožujku 2015 godine bila svjetska vicepremijera, tada dugo iščekivanog modela Karl automobilskog giganta Opela. No hrvatsku premijeru na Exclusive Auto Moto Showu tijekom proteklih godina doživjeli su i redizajnirana Honda Civic, Mazda 2, električni automobil Concept One kao i Greyp Bike, te još brojni drugi. Također, jedna od zanimljivosti prošlogodišnjeg izdanja svakako je bio Mercedes S klasa coupe, čija se cijena kretala oko vrtoglavih 2 milijuna kuna, no neovisno o tome svojeg je kupca našao već prvog dana održavanja Exclusive Auto Moto Showa.