Brand broj 1: Google

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Prema istraživanju tvrtke Millward Brown koja se bavi istraživanjem tržišta, Google se nalazi na prvom mjestu najprepoznatljivijih brendova.

U ovogodišnju izvješću tvrtke Millward Brown Google je opet na prvom mjestu liste od 100 najjačih brendova u svijetu. Vrijednost mu je porasla za 30% u odnosu na prošlogodišnje izvješće te sada iznosi 86.1 milijardi američkih dolara, tvrde u Millwardu. Rezultati ovih istraživanja temeljeni su na financijskim podacima kao i na intervjuima milijuna potrošača diljem svijeta.

Na drugom mjestu liste nalazi se General Electric s vrijednošću od 71.4 milijardi dolara, dok je na trećem mjestu Microsoft sa 70.8 milijardi. Unutar prvih 10 nalaze se još IBM (6.mjesto – 55.3 milijardi), Apple (7. mjesto – 55.2 milijardi), Nokia (9. mjesto – 43.9 milijardi). Zanimljivo jest da se na listi od 100 tvrtki našlo čak 28 tehnoloških tvrtki. Ukupna vrijednost svih 100 tvrtki porasla je 21% u odnosu na prošlu godinu te sada iznosi nevjerojatnih 1.94 trilijuna američkih dolara.