10 prednosti bežičnih alarmnih sustava

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca
Ajax alarm

Bežični alarmni sustavi kvalitetnom te sigurnosnim standardima dostigli su razinu žičanih sustava. Najveća prednost bežičnih sustava je pozicioniranje elemenata sustava na željenu lokaciju bez potrebe za bušenjem zidova te provlačenje kabela i kanalica. Dodatne prednosti su jednostavna mogućnosti proširenja sustava i samoj estetici sustava.

Ajax je relativno novi alarmni sustav na tržištu koji vlasnicima stambenih i manjih poslovnih prostora nudi čitav niz mogućnosti, pomažući im da zaštite svoj dom i ured na više različitih načina.

Ajax alarm je najnagrađivaniji bežični sigurnosni sustav u Europi. Ajax je pametan, pouzdan i munjevito brz. Reagira samo na stvarne opasnosti, a ne na lažne alarme. Ako se išta dogodi, Ajax će vas automatski obavijestiti i pomoći u sprečavanju većih problema.

Sustav je izgrađen od nule kombinirajući ranije nepostojeću tehnologiju s funkcionalnim dizajnom, koristeći najbolje dostupne komponente. Ovaj beskompromisni pristup omogućio je stvaranje user-friendly sigurnosnog sustava koji je svoju pouzdanost dokazao vrhunskim profesionalcima.

U nastavku vam donosimo 10 prednosti koje će vam pomoći da razumijete ovaj vrlo intuitivan, pametan i pouzdan alarmni sustav.

1) Potpuno je bežičan

Jedna od najboljih karakteristika sustava Ajax jest ta da je potpuno bežičan. Bez žica, bez briga. Brza i jednostavna instalacija bez potrebe za bušenjem i provlačenjem žica. Ako želite rješenje izravno iz kutije no bez frustracije tehnologijom, Ajax je upravo ono što vam treba.

Ajax Hub

2) Jednostavno upravljanje putem mobilnog telefona

Svakom značajkom Ajax sustava može se upravljati putem vašeg mobitela. To znači bez obzira jeste li kod kuće ili ste odsutni, možete brzo djelovati ako se otkrije sigurnosni problem. Možete vidjeti razinu baterije pojedinih uređaja i cjelovit trag revizije tko je postavio, poništio ili promijenio postavke na sustavu. Svi članovi vašeg kućanstva mogu imati pristup nekim ili svim postavkama, na primjer, možete omogućiti djeci da deaktiviraju alarmni sustav kad se vrate iz škole.

Pomoću značajki automatizacije možete daljinski upaliti svjetlo, upravljati bravama ili vratima kako biste zaštitili svoj dom.

Ajax Hub

3) Štiti vaš dom ili ured iznutra i izvana

Uz čitav niz unutarnjih detektora, dostupan je i vanjski detektor pokreta koji pruža zaštitu vanjskih prostora oko vašeg doma. Ovaj uređaj rano upozorava ako se netko previše približi vašem posjedu. Ulična vanjska sirena, opisana kao “glasnija od groma”, također ima ugrađeno svjetlo kako bi odvratila provalnike.

Ajax MotionProtect Outdoor-lifestyle_white

4) Može se prilagoditi vašem budžetu

Jedini obavezni element Ajax alarmnog sustava je Ajax Hub alarmna centrala, a zatim po potrebi možete dodavati ostale uređaje čime se prilagođuje bilo kojem budžetu. Ako za početak ne želite potrošiti puno novca i s vremenom dodati željene elemente, to je moguće s Ajax alarm sustavom.

5) Rješenje za svaki kut i nagib

Ajax u ponudi ima i bežični magnetni detektor koji otkriva jesu li vrata ili prozor otvorena. Detektor imati ugrađeni senzor nagiba što znači da se može postaviti i na krovne prozore. Ovaj detektor može registrirati promjenu vertikalnog kuta nagiba i vibracije.

Možete instalirati i detektor loma stakla tako da veći broj prozora može prekriti jedan uređaj udaljen do 9 metara.

Ajax DoorProtect Plus

6) Može pomoći u sprječavanju poplave

U sustav se može dodati i pametni detektor poplave. Bežični detektor poplave otkriva prve znakove curenja vode unutar par milisekundi. Ugrađuje se bez upotrebe alata. Uređaj otkriva prve znakove poplave čim voda dospije na jedan od četiri para kontakata na dnu detektora. Registrira kada se područje osuši i poništava alarm.

Ajax LeaksProtect

7) Zna razliku između ljudi i kućnih ljubimaca

Jedna od najfrustriranijih stvari za vlasnike domova je kada kućni ljubimac aktivira njihov alarmni sustav. Ajax je dizajnirao svoj sustav tako da može prepoznati kućne ljubimce i ne aktivirati alarm dok ostaju bez nadzora.

Ajax alarm to postiže korištenjem tjelesne mase i topline za otkrivanje pokreta i identificiranje uljeza. Ovo je značajno poboljšanje u usporedbi s drugim sustavima na tržištu, koji jednostavno ograničavaju pragove detektora pokreta. Ovo je bitno ako imate mačke koje vole skakati, jer to znači da područja koja koriste ne mogu biti zaštićena jer će lažni alarmi biti prečesti.

8) Nudi zaštitu od požara

Ajax detektori požara ne samo da mogu otkriti vatru, već i nadziru temperaturu u sobi. Postoji i opcija koja nadzire razinu ugljičnog monoksida. Sve detektori požara i plina imaju vlastiti integrirani zvučnik i ako je instalirano više jedinica, sve se povezuju.

Ajax FireProtect

9) Može se integrirati s drugim sustavima

Sve IP kamere koje podržavaju RTSP protokol mogu se jednostavno integrirati u sigurnosni sustav alarma Ajax – bez obzira na marku ili model kamere. Aplikacija podržava do 10 kamera. Pruža besprijekornu sigurnost kod kuće.

Integracija sustava Ajax s video nadzorom omogućuje vam prebacivanje između kamera u stvarnom vremenu i gledanje onoga što se događa u vašem stanu, domu ili uredu.

10) Izgleda sjajno

Alarmni sustavi i slični uređaji ponekad mogu biti ružni, što znači da su vlasnici manje skloni koristiti ih u svom domu. Ajax proizvodi suvremenog su izgleda i dostupni u dvije boje (crnoj ili bijeloj) omogućujući im da se besprijekorno uklope u vaš dom ili ured.

Ajax GlassProtect

Cjelokupnu Ajax ponudu pronađite na alex.shop webshopu.