Martin Kodrić ostvario fantastičan rezultat u Formula Renault Eurocup-u

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Martin Kodrić ostvario je do sada najbolji rezultatu u seriji Formula Renault 2.0 Eurocup popevši se na drugu poziciju pobjedničkog postolja.

Ovaj mladi vozač je svoje vozačke sposobnosti dokazao nastupajući nekoliko godina u najjačim europskim serijama u kartingu. Od ove godine ovaj momak, rođen 1997. godine, nastupa u najprestižnijem natjecanju Formule Renault 2.0, u Eurocup-u.

Utrke ove serije održavaju se u sklopu događanja World Series by Renault. Ta događanja su vrlo popularna, posjete ih deseci tisuća ljudi tijekom vikenda i održavaju se kao predutrke u sklopu DTM, WTCC i WEC prvenstva, na najpoznatijim europskim stazama na kojima nastupaju i vozači Formule 1. Za nastup u ovoj seriji prijavilo se 10 momčadi, odnosno 30-ak vozača, među kojima je i Martin Kodrić.

 

Peto ovogodišnje natjecanje Formule Renault 2.0 Eurocup održano je na stazi Nurburgring. Konkurencija je bila najjača do sada u ovoj sezoni. Nastupilo je čak 35 vozača iz 18 zemalja. Kodrić je ostvario vrlo dobro vrijeme već u kvalifikacijama za prvu utrku. Ostvarenim osmim vremenom u svojoj grupi osvojio je 15. startnu poziciju, a utrku završio među osvajačima bodova, deveti. Pobijedio je Britanac Aitken ispred Japanca Sasahare i Rusa Isaakyana.

U kvalifikacijama za drugu utrku ostvario je najbolje vrijeme u svojoj grupi. Najbolje vrijeme druge grupe bilo je bolje od Martinovog, stoga je utrku startao s druge pozicije. Zbog mokre staze utrka je započela iza sigurnosnog automobila. Martin je svoju drugu poziciju držao cijelu utrku, samo ju je nakratko izgubio i odmah vratio natrag.

Fantastičan rezultat za mladog hrvatskog vozača. Bodove je ove sezone osvajao više puta, a sada se konačno popeo i na postolje. Pobijedio je Martinov momčadski kolega Britanac Barnicoat, dok je treće mjesto osvojio Francuz Hubert.