Close

LOGIN

Close

Register

Close

Lost Password

INA Delta rally

“INA Delta rally” predstavlja najstarije, najteže i najpopularnije automobilističko natjecanje u Republici Hrvatskoj, po mnogim ocjenama i jedno od najkvalitetnijih u ovom dijelu Europe. Utemeljeno 1974. godine od tadašnjeg organizatora Auto-moto društva “INA” iz Zagreba, kao “INA – delta TLX rally”, godinama je pokušavalo dobiti status priredbe Rally Prvenstva Europe, što je ostvareno tek 1991. godine.

Od 2016. godine je dio FIA European Rally Trophyja što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe. Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC).

U lipnju 1992. godine je prvi put organizirana “europska delta” s predznakom rednog broja 19. Organizatori uvijek i s ponosom ističu, da je to bila i prva međunarodna sportska priredba koja je povjerena hrvatskim organizatorima bilo koje sportske discipline nakon osamostaljenja Republike Hrvatske.

Najavljen 43. INA Delta Rally

Na platou ispred Upravne zgrade Ine javnosti je predstavljen 43. po redu INA Delta Rally koji će se u organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb održati 9. i 10. lipnja. Na natjecanju se ove godine očekuje 57 posada. Utrke će se već tradicionalno na voziti Zagrebačkom velesajmu, s ceremonijalnim startom iza Upravne zgrade Ine, te na Sljemenu, a INA Delta Rally vraća se ove godine i u Dugo selo gdje će se voziti dva brzinska ispita. Ovogodišnju utrku predstavili su gđa. Mirjana Šimek Bilić, direktorica utrke te g. Zoran Obradović, predsjednik AK INA Delta. Nazočnima su se obratili i predstavnik Ine g. Tomislav Thür, operativni direktor, Korporativni poslovi i gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić.