Bizarni sportovi

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Iako će se mnogima činiti potpuno nevjerojatnima, činjenica je i da se ovi sportovi igraju u ponekom kutku zemaljske kugle. Štoviše, ne samo da se igraju nego su i iznimno popularni.

Boksački šah
Kombinira intelekt i fizičku snagu. Ako si možete priuštiti boksačke rukavice i dovoljno napregnuti moždane vijuge onda je ovo sport za vas. Igra se u šest rundi, a pobjeda se može ostvariti šah-matom na ploči ili nokautom u ringu.

Svjetsko prvenstvo u nošenju supruga

Bizarni sportovi

Sam naziv govori, sport se igra tako da uzmete svoju bolju polovicu i prenesete ju na svojim leđima. Pobjednik je onaj koji prvi prijeđe stazu, a natjecanje se organizira u malom finskom gradu Sonkajärviju. U pravilima ne piše ništa o maksimalnoj mogućoj težini žene, samo stoji da ona može biti vaša, ali i tuđa.

Podvodni ragbi

Bizarni sportovi

Podvodni ragbi igra se u bazenu na dubini od otprilike četiri metra. U igri su dvije ekipe sastavljene od po 11 igrača, a cilj je ubaciti loptu u protivničku košaru. Obje se košare nalaze na dnu bazena.

Čovjek protiv konja

Bizarni sportovi

Vrlo popularna igra u Walesu u kojoj se čovjek u brzini nateče s konjima. Staza je duga 40 kilometara, a puna je prirodnih prepreka koje moraju savladati i čovjek i konj.

Ronjenje u blatu

Bizarni sportovi

Natjecatelji u ovoj igri moraju roniti kroz prljavu vodu neugodnog mirisa, a pobjednik je onaj tko za najkraće vrijeme prijeđe zadanu rutu. Svjetski rekord iznosi 1 minutu i 35 sekundi, a postavio ga je Phillip John.

Ulovi sir

Bizarni sportovi

Vrlo opasan sport i igra koja se održava svake godine u svibnju kod engleskog grada Gloucestera. Pavila su takva da se veliki kotač sira spusti niz padinu, a deseci natjecatelja bore se da ga ulove. U toj borbi mnogi završe s prijelomima ruku i nogu.

Buzkashi

Bizarni sportovi

Nacionalni sport u Afganistanu i Kirigistanu. Igrači iz dvije ekipe sjede na konjima i pokušavaju ubaciti objekt u protivnički gol. Natjecatelji ne koriste loptu nego mrtvu kozu ili tele kojima je odsječena glava. Igra zna biti vrlo teška, a neki završe i s ozljedama.

Hokej na kotaču

Bizarni sportovi

Ova igra liči na hokej na ledu, ali on se odvija na kotačima. Pravila su jednaka onima u hokeju, natjecatelji imaju palice i nastoje lopticu ubaciti u protivnički gol. Hokej na kotaču igra se već 25 godina, a u SAD-u, Europi i Aziji postoje čak i posebne lige te klubovi.

Sepak Takraw

Bizarni sportovi

Vrlo popularan sport u Maleziji, a da biste ga igrali, morate imati atletske sposobnosti ili pak biti visoki poput Michaela Jordana. To je kombinacija nogometa, odbojke i gimnastike. Igrači stoje s dvije suprotne strane mreže, a u igri koriste svoje noge, koljena i ramena kojima udaraju loptu. Cilj je loptu baciti na protivničku stranu, a korištenje ruku je strogo zabranjeno.

Rock, Paper, Scissors

Bizarni sportovi

Igra koja se kod nas naziva i “bim bum bam”. Rock (kamen)označava stisnutu šaku, Paper (papir) je ispružena šaka, a Scissors (škare) su kažiprst i srednji prst. Škare mogu pobijediti papir, kamen može pobijediti škare, a papir može pobijediti kamen.