Zapalite strast

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Ako vam vaša udobna i lagana veza izaziva zijevanje, pretvorite je u plamen kakav je nekada bio. Evo nekoliko prijedloga za to!

Napumpajte vaš adrenalin
Radeći nešto uzbudljivo zajedno prvi put, stvorit ćete neuronsko spajanje u mozgu koje će povezati vašeg partnera s uzbuđenjem u pozitivnom smislu. To može biti padobranstvo, ili nešto manje avanturistično, npr. uskakanje u auto i spontan odlazak na produžen vikend zajedno. Jednostavno, pokušajte nešto što će natjerati da vam krv struji brže u tijelu.

Prisjetite se zajedno nekih događaja
Sjetite se kada ste se prvi put upoznali i niste mogli da se zasitite jedno drugog. Prisjetite se zajedno takvih stvari i oživite osjećaj koji ste tada imali tako što ćete se vratiti u vaš omiljeni restoran, mjesto za piknik ili mjesto gdje ste bili na medenom mjesecu ili jednostavno stavite na sebe miris koji je nekada izluđivao vašeg partnera. Razgovarajte o tome što ste bili i gdje ste dospjeli kao par. To oživljava zajedničku povijest koju imate i to se ne može zamijeniti. Najlakše je da se fokusirate na to što ne valja u vašoj vezi, nego da proslavljate dobra vremena. To je pogrešno.

Pokupite stranca u baru
Ne postoji ništa toliko uzbudljivo kao kada vaš partner privlači nekog drugog. Zato pokušajte da vidite kako vaš partner utiče na druge. Napravite sastanak u prometnom baru, ali tako da sjednete za odvojene stolove. Flertujte jedno s drugim preko sobe i promatrajte tko gleda prije nego što se pridružite jedno drugom. Ovakve stvari sebi mogu dozvoliti parovi koji su dugo vremena u vezi i flert je uzbudljiv. To je, otprilike, kao da imate aferu s nekim koga već volite.

Saznajte koje su to stvari koje volite raditi zajedno
Najčešći uzrok za manjak sreće u vezi je to što parovi imaju manjak vremena jedno za drugo. ‘Naša veza je umirala zbog nemara. Pretpostavljali smo da će to biti magična veza, ali kada smo izgubili kontakt i kada smo počeli previše da brinemo, nije ostalo baš mnogo da se da.’ , izjavio je jedan od ispitanika. Pronalaženje načina da nađete vrijeme jedno za drugo treba da bude prioritet. To ne znači jednostavno opuštanje ispred TV-a. Idealno vrijeme s partnerom bi trebalo da bude drugačije od onoga što uobičajeno radite. Pronađite neki zajednički hobi u kom ćete oboje uživati. Kupite motor i putujte njim, idite zajedno na plivanje ili u vožnju bicikla ili imajte zajedno neki stvaralački hobi. Što god da izaberete, radite to zajedno.

Spontano vodite ljubav
Lako je da parovi upadnu u  rutinu kada se radi o vođenju ljubavi. Kada znate što odgovara, mijenjanje načina vođenja ljubavi pada na vašoj skali prioriteta. Pravljenje malih promjena, može radikalno da promjeni vaš seksualni život. Prodrmajte svoju rutinu. Napravite zajedničko kupanje sa upaljenim svijećama u srijedu navečer, bez nekog posebnog razloga, vodite ljubav u kuhinji dok spremate večeru zajedno ili jednostavno mjenjajte mjesta za vođenje ljubavi. Nemojte biti stidljivi u iskazivanju svojih fantazija.

Počnite ponovo izlaziti zajedno
Ovo možda zvuči kao kliše, ali iako jedan zajednički izlazak tjedno može unijeti velike promjene u vašu vezu. To šalje jasan signal da partnera stavljate na prvo mjesto. Dogovorite se tako da naizmjenično svako izabere različitu aktivnost za svaki tjedan, tako da ne završite svaki put u kinu ne razgovarajući. Izlasci također mogu začiniti vaš seksualni život, zato što će osjećaj koji ćete probuditi jedno u drugom također protresti i vaš libido. To je naročito značajno za žene.

Podijelite nove informacije
Sjećate li se, kada ste se upoznali, kako je svaka izjava vašeg partnera prihvaćena s oduševljenjem? A sada izgledaju tako dosadno! Održavanje komunikacije otvorenom i živahnom je bitan dio održavanja vaše veze strastvenom. Razgovarajte o tome što mislite o svijetu oko sebe ili o nekoj uzbudljivoj stvari koja vam se dogodila taj dan, prije nego standardni razgovori o djeci ili bilo čemu drugom o čemu obično razgovarate. To će dosadu držati podalje od vas i održavati znatiželju jedno o drugom.  Ali nemojte očekivati samo od partnera da vas zainteresira, postanite i sami osoba koji biste željeli za svog partnera. Razvijte svoje interese, budite spontani, kreativni i nepredvidivi.

Pokažite svoju zahvalnost
Uzimanje zdravo za gotovo je jedna od najčešćih stvari na koju se partneri, koji su u dugim vezama, žale. Priznanje i potvrda za to što vaš partner radi za vas može napraviti veliko poboljšanje u vašoj vezi. Zato, skuhajte svom partneru njegovo omiljeno jelo ili mu pošaljite cvijeće.  Akumulacija malih stvari čini vezu sretnom. Svima nama treba ponovno uvjerenje da smo specijalni i zato obraćanje pažnje na male stvari, kao što su pozdrav i poljubac kada ujutru krećete na posao, provjera jedno s drugim kada stižete kući, kao i razgovor i dijeljenje osjećanja i emocija su vrsta predigre koja ojačava vašu vezu na dnevnoj bazi.

Nemojte prakticirati seks
Ovo možda zvuči malo suprotno, ali odgađanje seksa za tjedan, dva, čini čekanje mnogo interesantnijim i slađim. To ne znači da ne morate imati nikakav odnos. Upotrijebite vašu maštu i kreativnost. To može biti vrijeme za mnogo maženja i milovanja, grljenja i ljubljenja, što znači da na kreativan način možete da istražujete druge aspekte vaše seksualnosti.