Vježbanjem protiv seksualne disfunkcije

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Bilo koja vježba je dobra za opće zdravlje, što je samo po sebi dobro polazište za zadovoljavajući seksualni život. Neke vježbe su posebno preporučljive, ako želite začiniti ili oživjeti svoj seksualni život. Ove vježbe poboljšavaju izdržljivost, pokretljivost pa i samu tehniku. Stoga počnite se baviti sportom umjesto da idete u ljekarnu po plavu tabletu.

Vježbe snage
S vježbama za snagu mislimo na fitness, dizanje utega ili na obične trbušnjake i sklekove. Osim što vam te vježbe daju bolji izgled, njima ćete podići razinu testosterona u krvi. Testosteron je hormon koji ima ključnu ulogu u seksualnom životu muškarca. Istraživanja su pokazala da kratka intenzivna vježba poput dizanja utega, povezana s povišenom razinom testosterona. Osim lijepog tijela i boljeg libida primijetit ćete i veću izdržljivost pri seksu. Pokušajte i s novim položajima kao npr. stojeći za koji morate imati jake ruke.

Vježbe za gipkost
Najpoznatije vježbe za gipkost nalazimo u jogi. Ako u svoj seksualni život želite uvesti položaje koje zahtijevaju gipkost, počnite s vježbama joge. Joga će vam osim fleksibilnosti, snage i izdržljivosti pomoći i kod seksa (disanje, koncentracija, ravnoteža). Ako želite biti samo gipki prije vježbi za snagu napravite vježbe istezanja.

Aerobne vježbe protiv erektilne disfunkcije
Istraživanja su pokazala, da redovitim aerobnim vježbama kao što su brzo hodanje, trčanje, vožnja biciklom možete za 30% smanjiti pojavu erektilne disfunkcije kod muškaraca starijih od 50 godina. Dovoljno je 5 kilometara brzog hodanja 3 do 4 puta na tjedan. Aerobne vježbe su dobre za srce i krvožilni sustav, bolju prokrvljenost što naravno dovodi i krv do penisa. Pri aerobnim vježbama izlučuju se endorfini koji nam služe da se osjećamo opuštenije i tako pomažu i boljem seksu.

Plivanje je dobro za seksualni život starijih
Istraživanje je pokazalo da ljudi od 60 godina, oba spola koji redovno plivaju imaju dobar seksualni život kao da imaju četrdeset. Plivati treba tri puta tjedno po pola sata. Plivanje povećava izdržljivost i razvija skladne mišiće što pomaže kod seksa. Osim izdržljivosti i snage plivanje pomaže samosvijesti što će utjecati na libido.

Kegelove vježbe nisu samo za žene
S Kegelovim vježbama bit ćete izdržljiviji. Mišići kojima zaustavljate urin postat ćete izdržljiviji te ćete bolje kontrolirati ejakulaciju. Deset sekundi stisnite i deset opustite to ponavljajte dok se ne umorite. Prednost tih vježbi je što ih možete raditi bilo kada i bilo gdje. Svoj tjedan ispunite trima vježbama za bolji seks po 30 minuta. Bit ćete zadovoljni sobom, svojim izgledom, partnerovim zadovoljstvom vama te boljim i intenzivnijim seksualnim životom!