Što želi vaša buduća

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Donosimo vam pet osnovnih potreba vaših budućih boljih polovica. Ako su te potrebe zadovoljene jasno je da nikada neće doći do nevjere.

Ljubav i pažnja
Za većinu žena pažnja koju dobivaju simbolizira sigurnost, zaštitu, udobnost i prihvaćanje. Žene su sklone analizirati i naizgled potpuno nevažne riječi ili postupke svojih partnera. Često im je važnije kako se nešto kaže, nego što se kaže. U porukama koje dobivaju traže skriveno značenje.
Kada je suprug pažljiv prema njoj, ona će pročitati sljedeće poruke:
brinut ću se za tebe, i branit ću te
zabrinut sam zbog tvojih problema, i bit ću ti potpora
ponosan sam na tebe, zbog svega što radiš i kako to radiš

Muškarci bi trebali shvatiti da su ti znakovi pažnje ženama izrazito važni. Kada ih je dovoljno? Pa, gotovo nikada!
A kako pokazati pažnju i ljubav? Jedan čvrst zagrljaj reći će više od tisuću riječi. Poljupci, ljubavne poruke, cvijeće, otvaranje vrata, izlazak na večeru, nježna masaža, telefonski pozivi – sve su to prekrasni načini da se kaže “volim te”.

Potreba za razgovorom
Žene osjećaju potrebu da ih muškarci slušaju i razgovaraju s njima. Potrebna im je dvosmjerna komunikacija, dijalog.
Prije braka, u prvim mjesecima zaljubljivanja i ljubavi, parovi provode puno vremena u pokazivanju ljubavi i u razgovoru. Nakon što odluče živjeti zajedno to se ne smije izgubiti.
Naravno da se neke stvari mijenjaju s vremenom; neki osjećaji gube intenzitet, pojavljuju se drugi. Prvobitnu zaljubljenost zamijenit će dublji osjećaj ljubavi i poštovanja (pri čemu poštovanje prema partneru ne mora značiti gubitak strasti!).
Ali neke stvari ne smiju se izgubiti. Baš kao i ljubav, tako se ne smije izgubiti spremnost partnera da iskreno razgovaraju, bez zabranjenih tema. To su temelji na kojoj se gradi uspješna dugotrajna veza.

Iskrenost i otvorenost
Žena želi i treba u potpunosti vjerovati svojem partneru. Ovo je još jedan aspekt najosnovnije od svih ženskih težnja – upravo one koja se proteže kroz svih 5 navedenih potreba: težnja za sigurnošću.

Ako ona osjeća da joj partner nije do kraja iskren, da joj nešto skriva ili prešućuje, onda se neće osjetiti sigurnom uz njega. Kako može biti sigurna pored nekog kome uopće ne vjeruje?
Ona želi osjetiti da joj je rekao sve o svojoj prošlosti, sadašnjosti, pa čak i o svojim vizijama budućnosti.
Ona želi osjetiti da joj je on otvorio srce, da pred njom nema nikakvih tajni. Ako to ne bude osjećala, počet će se polako udaljavati od njega. Umjesto da grade vezu i zajedničku budućnost, ona će početi tražiti sigurnost koja joj nedostaje – negdje drugdje, bez njega.

Financijska sigurnost
Ova potreba možda nije toliko romantična kao recimo potreba za ljubavlju, niti je toliko simpatična kao potreba za iskrenošću. Ali u svijetu u kojem živimo, potpuno je razumljiva. Ona želi sigurnost, a financijska sigurnost jedna je od najvažnijih.
I pri tome nije toliko važno koliko je uspješna njezina karijera: ona jednostavno želi osjetiti da ju njezin suprug može uzdržavati, pomoći joj ako dođu teška vremena. To ne znači da će ikad poželjeti ili zatrebati da ju on uzdržava ili da joj uopće financijski pomaže – ali potreban joj je osjećaj da bi on to mogao, kad bi zatrebalo.

Predanost obitelji
Čak i ako su sve prije nabrojane potrebe zadovoljene, ona se neće osjećati sigurno ako ne može vjerovati da će joj partner pomoći u očuvanju obitelji. Negdje duboko u njezinim genima zapisana je potreba da stvori topao, siguran dom, i u tom domu podiže djecu. To nije lagan zadatak, i ona to osjeća – pa upravo zato želi osjetiti da će ju njezin partner podržati i pomoći joj.