Što osjećaju žene, a što muškarci

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Prema dosadašnjim istraživanjima, razlike između muškaraca i žena zaista postoje, možda ne u intenzitetu ljubavi, ali u manifestiranju osjećaja i ponašanju svakako.

Za razliku od muškaraca, žene ne vjeruju da postoji samo jedna prava ljubav, već nekoliko. No opet, žene idealiziraju ljubav i kad su zaljubljene one će učiniti sve kako bi ugodile suprotnom spolu.

Međutim, muškarci smatraju da postoji samo jedna prava ljubav u životu, a da su sve ostalo kompromisi. S obzirom na njihovo vjerovanje kako je prava ljubav savršena, oni neće smatrati potrebnim za nekim dodatnim ulaganjem kako bi se ona održala. Onda kada su pronašli svoju ljubav života, oni će bez problema biti daleko spremniji oženiti se.

Žene su puno pažljivije pri odabiru partnera za kojeg će se udati, a i u neku ruku osobe u koju će se zaljubiti. Tako se one rjeđe zaljubljuju za razliku od muškaraca, gdje će nakon tri izlaska čak 25% muškaraca biti zaljubljeno, a žena samo 10%. Zanimljiva je činjenica da su žene spremnije ostati u nesretnoj vezi i teže će se odlučiti na prekid, za razliku od muškaraca. No kad dođe do prekida, muškarci su ti koji duže pate.

Osim svega toga, također postoje i razlike u iskazivanju osjećaja. Dok za žene intimnost znači razgovor, dokle za muškarce znači zajedničke aktivnosti. Tako kada žene požele razgovarati o problemima u vezi, muškarci ih ignoriraju uvjeravajući se kako je sve onako kako treba biti-savršeno!

Opće je poznata činjenica da muškarci teže izražavaju emocije i izbjegavaju raspravu o problemima, dok žene vole pričati o svemu i svačemu i u stanju su o tome pričati satima. Muškarci se u takvim situacijama jednostavno isključe i uz pomoć kratkog “aha” i “da” nekako se izvuku, osim kada žene požele malo dublje analizirati probleme. Što se tiče zajedničkih aktivnosti, čak 75% muškaraca precjenjuje svoj doprinos, te uvijek misle da se trude i ulažu više nego što to zaista objektivno i čine.

Ipak, ovo je sve samo statistika, koja vrijedi samo općenito, a ne individualno. Ona nam može pomoći da bolje razumijemo muškarce i žene, ali svoga partnericu ne. Stoga, nemojte previše generalizirati, jer ipak svoju ljubav ćete najbolje razumjeti slušanjem partnerice i obraćajući pažnju na ono što radi i na ono što očekuje od vas da napravite.