Što muškarci moraju znati o ženama

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Iako još uvijek ne postoji pravi priručnik za pronalaženje i zadržavanje savršene žene znanstvenici širom svijeta posljednjih godina dosta su se pozabavili ovom veoma ozbiljnom temom i navodno izgubljenim muškarcima sada mogu ponuditi korisne savjete za uspješan romantični život koji će sigurno potrajati. U nastavku možete pročitati njihove stručne savjete i sami odlučiti vrijedi li ih se pridržavati.

Ponudite novac, ljubav i pouzdanost
Pripadnice nježnijeg spola vole izgled i pamet. Iako je činjenica da muškarci ne mogu puno utjecati na ove dvije karakteristike, treba imati na umu da je ženama također važan novac i karakter potencijalnog kandidata. Istraživanje provedeno u prosincu prošle godine, u kojoj je sudjelovalo 1000 studenata, otkrilo je da su za žene osobine savršenog muškarca uzajamna privlačnost, ljubav, pouzdanost i emocionalna stabilnost. Naravno, računa se i koliko vremena možete provesti zajedno.

Prema rezultatima ankete koju je popunilo 5.000 američkih parova, a koji su objavljeni 2006. godine, žene su najsretnije u braku kada se muškarci emocionalno unose u zajedničke stvari, tj. kada izražavaju pozitivne emocije, vode računa o potrebama vlastite supruge i odvajaju vrijeme za njegovanje veze.

Vježbajte reći hvala
Kada je riječ o ozbiljnim vezama, rasprave oko novca i kućnih poslova na vrhu su liste izvora bračnih neslaganja. Muškarcima tako znanstvenici otkrivaju jedan veoma jednostavan način da svoju dragu učine sretnom, čak i kada je zatrpana kućnim poslovima. Samo joj recite hvala.

Rezultati ankete provedene među bračnim parovima i studentima koji žive s cimerima pokazali su da osobe kojima partnerima daju do znanja da cijene sve što rade rjeđe izazivaju svađe oko kućnih poslova. Takve osobe također su mnogo zadovoljnije svojim vezama u poređenju s drugim ispitanicima.

Nemojte biti ljubomorni
Vjerovali ili ne, jedan Brad Pitt bi godio vašoj vezi. Naime, ako je vjerovati psiholozima, nakon susreta sa slobodnim i privlačnim muškarcem, žene u većini slučajeva rade na jačanju postojeće ljubavne veze. U okviru ove studije, čiji su rezultati objavljeni prošle godine u jednom naučnom žurnalu, vršeni su laboratorijski eksperimenti nad 700 studenata oba spola.

Tako je u jednom od eksperimenata jedna grupa žena upoznala slobodnog muškarca koji ih je zavodio, dok je druga grupa upoznala zauzetog muškarca koji ih je ignorirao. Prva grupa žena je kasnije priznala kako bi svojoj voljenoj osobi oprostila laž o razlozima otkazivanja zajedničkog izlaska ili bilo kakvo drugo iritirajuće ponašanje. U sličnoj situaciji, muškarci koji se susretnu sa seksi slobodnom ženom teže će oprostiti partnerovo iritirajuće ponašanje nego ostali muškarci.

Ostavite agresivnost na terenu
Žene se možda pale na muškarce koji su ratoborni tijekom hokejaške utakmice ili tijekom nekog drugog sportskog natjecanja. Međutim, kada je u pitanju ozbiljna romansa, dame više vole da njihovi partneri zaborave na silu izvan sportskih terena, pokazuje studija čiji su rezultati u javnosti objavljeni u prosincu prošle godine.

Znanstvenici su zaključili da su žene sklonije muškarcima koji do vrha stižu na osnovu ugleda ili posebnih vještina i dostignuća, za razliku od muškaraca koji do moćnih pozicija dolaze putem suptilnijih oblika agresivnog ponašanja, poput učlanjenja u bratstvo. Dakle, zaključak je sljedeći. Žene ne padaju na zločeste dečke kada je riječ o ozbiljnoj vezi.

Pazite njeno srce
Čokoladni slatkiši su možda jedan od puteva do ženskog srca na Valentinovo, ali prava ljubav je ipak nešto više od obične kutije čokoladica. Srčane bolesti su ubojica broj 1 žena, a mnoge studije su pokazale da žene, mnogo češće nego muškarci, zanemaruju opasnost od obolijevanja od srčane bolesti. Zato je, prema mišljenju stručnjaka, posao muškaraca da se pobrinu da njihove voljene redovno odlaze na preglede i brinu se o vlastitom zdravlju.