Online upoznavanje

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Nije tajna da online spojevi postaju jedan od najpopularnijih načina za upoznavanje među ljudima koji traže osobu s kojom bi mogli započeti vezu i koji traže srodnu dušu. To je postao fenomen, naime postoji niz stranica koje svoje usluge naplaćuju, a studenti sociologije i psihologije često pišu radove na tu temu. Prema Online Dating Magazinu, svake godine se vjenča oko 120 tisuća osoba koje su se upoznali online. Današnje društvene mreže omogućuju vam da se na jednostavan način “promovirate”, impresionirate djevojke s druge strane žice svojom inteligencijom, iznosite ideje kojih biste se inače sramili, komentirate i sl. Zaista, online svijet dramatično je povećao potencijal i učinkovitost tisućama godina stare umjetnosti zavođenja. Evo nekoliko savjeta za uspješniji online flert koji bi mogli pomoći vašoj vezi i u stvarnom svijetu.

Koristite sve moguće izvore
Nikada nije bilo toliko korisnih stvarčica na jednom mjestu kao u brojnim internet tražilicama, koje su zaista umjetničko djelo. Uz to, danas gotovo svatko ima profil na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, Instagram i sl., dakle na mjestima gdje možete ostaviti svoje komentare, linkove, slike, video isječke, a svakim od njih možete steći naklonost svoje izabranice. Ne trebate izmisliti novu vrstu soneta kako biste dokazali da volite poeziju, kada jednostavno možete linkati na Petrarcu. Također, možete svojoj virtualnoj djevojci ostaviti kratku poruku s linkom na tekst o temi koja ju jako zanima, što će joj dati do znanja da mislite na nju i da joj želite ugoditi – a da istovremeno ne trebate znati ni približno onoliko o temi koliko biste trebali da pričate licem u licem.

Kada kažete nešto užasno dok pokušavate flertovati u stvarnom svijetu, to će vas uvijek pratiti kao sjena. Jedino rješenje jest da svoj ispad pokušate zamaskirati nekom fancy igrom riječi. S druge strane, online flert vam dopušta da se prevrtite vrijeme unatrag pa ako ste i nepromišljeno ostavili neki komentar, možete ga sljedeće jutro izbrisati (ako je to moguće) i nitko neće znati za njega. Ako to ipak nije moguće, pokušajte pronaći perspektivu iz koje bi se vaše riječi (odnosno, slova na ekranu) mogle opravdati – drugim riječima, uvijek možete okriviti tehničke poteškoće, hakera koji vam je provalio u profil, mlađu sestru koja vam je uzela laptop, ili jednostavno reći da ste komentar pisali u žurbi pa nije ni čudno što ga je netko krivo interpretirao.

Pogodnosti vremena za domaću zadaću
Internet napokon daje muškarcima šansu da razmisle o onome što će reći prije nego što to doista kažu. Gdje razgovor uživo zahtjeva brzi odgovor i koncentraciju, internet omogućuje muškarcima da zaista pročitaju i apsorbiraju ono što je druga strana rekla prije nego što provale nešto glupo ili ne shvate aluziju na koketiranje. Skriva li se nešto između redaka? Promislite i zatim formulirajte svoj odgovor te tako ispitajte psihu svoje potencijalne partnerice i briljirate u njenim očima.

Nemojte se dopisivati cijelo vrijeme
Istog trena kada vidite poruku, poželite odmah opsežno odgovoriti na nju, što je samo jedna od napasti u koju nas dovodi internet. Budite toga svjesni i nastojte to izbjeći pod svaku cijenu ako želite elegantno baciti mamac djevojci za koju se interesirate. Komunicirajući manje, vaši mailovi, bulletini i poruke na chatu-u ili sličnom instant messengeru, djelovat će snažnije i imati veću jačinu. Shvatit ćete da je ženama vrlo dopadljivo iščekivati odgovor muškarca koji se lagano distancira, čime ćete sačuvati nezavisnost svog teritorija ako se veza nastavi i u stvarnom svijetu.

S emocijama – štedljivo
Dok se svi oni smajlići i simboli za osjećaje (emoticons) općenito smatraju slatkima dok ih koriste tinejdžeri, jednom kada prijeđete 20, budite štedljivi s njima i koristite ih kao pomoć da objasnite ton svoga glasa. Ne mislimo na to da trebate koristiti emoticonse dok šaljete dokument svojem šefu, ali otkad se društveni forumi i online flert podrazumijevaju kao područje neformalnosti, u redu je da djevojci koja vam se sviđa namignete 😉 ili se nasmiješite 🙂 s vremena na vrijeme. Iako se ponekad mogu učiniti previše teen nabrijani, emoticonsi ispunjavaju prazninu nastalu odsutnošću mimike ili kolebanja u govoru. Također, pomažu izražavanju nedoumica.

Ne otkrivajte previše prerano
U vrijeme kada su naši starci hodali, viđali su se jedanput ili dvaput tjednom, s kratkim telefonskim razgovorom prije svakog spoja. I to je bilo to. Sada, s napretkom komunikacije preko interneta i profila na mnogobrojnim stranicama, žena u vašem životu je virtualno sveprisutna. Kao posljedica toga, mogli biste doći u iskušenje da povećate dubinu vaše ranije komunikacije. Neke vaše neugodne priče koje biste inače opisali kao slatke, tijekom online razgovora mogu se krivo protumačiti. Internet je eliminirao dio procesa udvaranja rezerviranog za ‘intervju’ pa nisu mogući fizička prisutnost ili govor tijela kako bi se upotpunila praznina. A upravo ta praznina može činiti razliku između šarmantnog i uvrnutog. Samo zato što se automatski priključujete na internet, ne mora značiti da morate požuriti s otkrivanjem svojim malih tajni.

Internet intimnost
Što ste tražili, to ste i dobili – svaki tehnološki izum ima svoje prednosti i nedostatke koje treba prikladno koristiti. Internet, zbog svojih više ili manje ograničenih mogućnosti flertovanja, ako se neprikladno koristi, može biti štetan. Držeći se ovih pravila trebali biste unaprijediti svoju sposobnost zavođenja i zaustaviti partnericu s druge strane ekrana od klika na onaj mali gumbić – shut down.