Nepremostive fizičke mane muškaraca

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Većina muškaraca traži savršenu ženu s lijepim licem i zanosnim tijelom. No da li jednake standarde postavljaju i kada sebe pogledaju u ogledalu? Čini se da su žene spremnije da pređu preko fizičke nesavršenosti svog partnera. No ipak postoji nekoliko stvari koje nikako ne bi mogle zanemariti.

Loš zadah

Neugodan zadah iz usta je problem od kojeg pati 50-60% populacije. Loša prehrana, stres, pušenje, neki lijekovi, smetnje s disanjem, loša probava, loše održavanje higijene usta samo su neki od uzročnika neugodnog zadaha. Možete vi biti nevjerojatno spretni i vješti sa svojim jezikom i usnama, no prva stvar koju one primijete je zadah. Ako on nije ugodan, sve vam pada u vodu. Da bi spriječili neugodan zadah probajte sljedeće:

 • Četkajte zube i jezik, te koristite zubni konac. Zube četkajte dva puta dnevno i posvetite pažnju svom jeziku. Na njemu se nalazi 70 posto bakterija koje uzrokuju loš zadah i dovode do stvaranja karijesa.
 • Pijte puno vode. Loš zadah možete imati ako su vam usta često suha i ne proizvode dovoljno sline.
 • Pazite na žgaravicu. Tablete kojima tretirate žgaravicu smirit će turbulenciju u vašem želucu, ali isto tako mogu uzrokovati loš zadah. Probajte tablete laktaze i pazite na prehranu.
 • Izbjegavajte cigarete. Loš zadah koji nastaje kod pušača posljedica je suhoće usne šupljine i čestih bolesti desni.
 • Probajte s jogurtom. Jogurt ima veliku ulogu u održavanju zdravih ustiju i mikroflore crijeva, jer pospješuje razvoj dobrih bakterija. Ako vam jogurt nije dovoljan za svjež dah, u njega dodajte peršin.
 • Imajte žvakaće gume pri ruci. Žvake sa ksilitolom čuvaju vaš dah svježim i održavaju dovoljnu količinu sline u ustima koja ispire loše bakterije.
 • Redovito posjećujte stomatologa. Upale desni i karijes mogu biti izvor vaših problema. Barem dva puta godišnje posjetite stomatologa kako biste se pravilno brinuli o svojoj oralnoj higijeni.

Masna koža

Sjajna koža je rijetko kad privlačna. Niti jedna žena ne želi prisloniti svoje lice uz nešto masno. Koža muškaraca je oko 20% deblja od ženske. Dublji sloj kože bogatiji je kolagenim vlaknima i elastinom, zbog čega je muška koža elastičnija i čvršća. No, koliko god čvrsta bila, koža muškaraca, kao i ženska koža, izložena je negativnim djelovanjima kao što su sunce, klimatski uvjeti, zagađenje, duhanski dim, stres, nedostatak sna, alkohol ili neuravnotežena prehrana. Ako ste mislili da su kremice i druga kozmetika rezervirani samo za žene, prevarili ste se. Osim što je 20% deblja, muška koža je i 20% masnija i ima znatno šire pore od žena.

Čišćenje lica bi trebala biti osnova održavanja kože kod muškaraca. Pod ovime ne mislimo da uhvatite prvi sapun koji vam se nađe pod rukom i umijete se jer obično su to sapuni koji previše isušuju kožu vašeg lica. Nabavite PH neutralne sapune te mažite svoje lice hidratantnim kremama. No ni najdjelotvornija kozmetika nije dovoljna ako svoju kožu istodobno ne njegujete iznutra. Stoga pijte dovoljno tekućine i pripazite na prehranu. Na kraju, ako ništa ne pomaže, konzultirajte se s dermatologom.

Neugodan miris nogu

S problemom neugodnog mirisa stopala bore se muškarci i žene. Iako postoje kozmetički preparati koji učinkovito sprečavaju neugodne mirise ponekad niti to nije dovoljno pa je potrebno obratiti pažnju na dnevne navike. Želite li se riješiti ove neugodne pojave pokušajte se pridržavati sljedećih pravila:

 • Nosite čarape od čistog pamuka, umjetni materijali ne „dišu“ i noga se u njima znoji.
 • Često mijenjate čarape, ako treba i po nekoliko puta dnevno.
 • Nosite obuću od kože, po mogućnosti s kožnim potplatima. Koža je prirodan materijal i u njoj se noga najbolje osjeća.
 • Redovito perite noge, ako treba i po nekoliko puta na dan.
 • Idite na pregled dermatologu. Isprobajte razne proizvode za smanjenje neugodnog mirisa nogu, u konzultaciji sa svojim liječnikom.
 • Redovno provjetravajte obuću.
 • Koristite mirise i antiseptike za obuću.

Ružne ruke

Žene vole lijepe, uredne ruke, a ruke koje izgledaju kao da su provele cijeli dan kopajući kanale nisu nimalo seksi. Ako žena ne može zamisliti prste svog muškarca na sebi, a sama pomisao da je dodiruje takvim rukama u njoj izaziva gađenje, muškarac ne može dobro proći. Par savjeta koji će vam pomoći da vaše ruke izgledaju ljepše, privlačnije i da se vi bolje osjećate u svojoj koži:

 • Imajte na umu da je higijena na prvom mjestu, što bi značilo da vaši nokti i ruke u svakom trenutku moraju biti čisti.
 • Kada čistite ili radite nešto s nekom vrstom kemikalije, rukavice su obavezne.
 • Zaštitite svoje ruke od iritacija, crvenila i grube kože. Vaši nokti trebaju sunčevu svjetlost i svjež zrak. Provodite vrijeme na otvorenom i dajte sebi i svojim noktima malo sunca.
 • Kožica koja se nalazi iznad nokta nikako nemojte rezati, nego ju samo lagano povucite prema gore jer u protivnom kožica će postati grublja i deblja.
 • Ako se vaši nokti lome ili listaju to je znak da trebate nešto promijeniti u vašoj prehrani. Loša prehrana i manjak vitamina itekako utječu na izgled vaših noktiju.
 • Masaža ruku. Kada vam to netko kaže sigurno pomislite na kozmetički salon i njihove masaže. Može i to, ali ako vam se ne ide u kozmetički, masažu ruku napravite možete napraviti i doma. Namažite ruke hranjivom kremom, a može i uljem, te napravite laganu masažu.

Pretjerana dlakavost

Dlakavo muško tijelo danas više nije privlačno iako se to u prošlosti smatralo izrazom prave muškosti. No da se razumijemo, ne morate biti glatki po cijelo tijelu kako bebina guza. Potrebno je samo posvetiti pažnju svome izgledu. Kao što redovito odlazite frizeru, jednako tako se trebate brinuti i o ostalim dlakavim dijelovima tijela. Čak i Cosmo daje neke smjernice, kažu da muška prsa mogu biti dlakava, ali uredno podšišana i daju upute za prsnu frizuru: do jednog centimetra muškarac, sve iznad toga – zoološki vrt.

Najkritičnija i najmanje poželjna je dlakavost gornjeg dijela tijela, dakle u predjelu prsa i leđa. Stoga ako imate problema s viškom dlaka slobodno i bez srama posjetite salone ljepote gdje se možete odlučiti za privremeno ili trajno uklanjanje dlaka. Jer hej, niste vi krivi što ste genetski pretjerano dlakavi.

Također svaka djevojka će znati cijeniti uredno stanje tamo dolje. Stoga električni trimer u ruke i vidjet ćete da će i vaš seksualni život biti mnogo uzbudljiviji, a čak ćete i izgledati veće.