Moderni muškarci zavode kuhanjem

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Dok su nekad muškarci bježali od kuhače kao vrag od tamjana, danas znaju da će svojim kulinarskim umijećem oboriti s nogu gotovo svaku ženu. Današnji muškarci kuhaju radi zadovoljstva, pohvale i, naravno, radi zavođenja. Prema britanskom istraživanju, moglo bi se reći da zajedno sa statusom, izgledom, te humorom, vještina kuhanja je među osobinama koje najviše privlači žene. Tako je čak 48 % žena reklo da je mnogo privlačniji muškarac koji se snalazi u kuhinji. Zato su se i mnogi primili kuhače, pa ih danas čak 66 % pomaže u kuhinji. Razlika među muškarcima i ženama je ta što muškarcima koji kuhaju, hrana predstavlja zabavu, strast i hobi, dok ženama obvezu.

Prema istraživanju jedne kompanije, skoro polovica ispitanih žena priznala je da snalaženje u kuhinji čini muškarca privlačnijim, a svaki peti muškarac u dobi od 18 do 34 godine priznao je da je kuhao samo kako bi se uvalio ženi u krevet.

Ti “gastroseksualci”, kako ih nazivaju, znaju da je spravljanje pristojnog jela ključan faktor u zavođenju žena. I poznati kuhari poput Jamieja Olivera ili Gordona Ramsaya poslužili su kao inspiracija muškarcima, te prikazali kulinarstvo kao muževnu, kreativnu i natjecateljsku vještinu.