Kako se ponašati u vezi

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Opsesivni pozivi, sočni detalji iz prošlosti, tračanje bivših cura ili požurivanje nikako nisu obrazac ponašanja za vezu koja tek počinje. Budite zato smireni, odmjereni, ponekad neuhvatljivi i nikako se nemojte previše opustiti i zaboraviti na pristojno ponašanje.

Nitko ne voli opsesivne, stoga ostanite umjereni i malo tajnoviti
Poput čaše hladnog piva ili plavuše u vrućim hlačicama, koji su jednostavno neodoljivi, postoje i druge stvari koje se s vremenom ne mijenjaju. To vrijedi i za neka pravila hodanja koja će vam olakšati život.

Ne pričajte o detaljima iz prošlosti
I vi i vaš partner imate prošlost. Podnošenje izvještaja o dobrim i uspješnim detaljima iz prijašnjih veza sasvim je nepotrebno. To samo vodi ka ljubomori i bespotrebnom imaginarnom natjecanju. Ne opisujte burne ljubavne noći, ali nemojte ni olajavati bivšu partnericu. Odnosite se prema svojoj prošlosti kao u životopisu za posao. Recite joj nekoliko najvažnijih detalja koji će vam biti dobra preporuka, no izbjegavajte pretjerana objašnjavanja.

Ne uzdižite je na pijedestal
Pjesnici možda glorificiraju žene u svojim pjesmama, ali pretjerivanje u stvarnom životu može vas pretvoriti u patetičnog očajnika koji joj neće biti zanimljiv. Nitko nije savršen pa tako ni vaša partnerica, stoga nema potrebe da joj neprestano ponavljate da je lijepa poput božice.

Recite joj nešto lijepo i učinite da se osjeća posebno
To ne znači da morate isticati njezine mane i da u vašem hodanju nema mjesta za romantične trenutke i komplimente. Samo pazite da se ne raspekmezite.

Nemojte biti previše entuzijastični
Nitko ne voli opsjednute frikove koji u svom obožavanju pretjeruju. Možda ste se stvarno zaljubili u nju, no dajte joj malo zraka. Nemojte je bombardirati telefonskim pozivima i porukama, inzistirati da se vidite svaku večer, nenadano joj dolaziti na vrata. Budite malo tajanstveni. Ostavite joj prostora da vas želi još više. Ne inzistirajte na više od tri izlaska tjedno i pustite da ona ponekad zovne vas.

Ne zavlačite ako ne ide
Ako vidite da nešto od prve ne ide ili da nema strasti, razumijevanja te da ne možete razgovarati, odmah otiđite. Nemojte se zavaravati da će se strast, ako se budete dovoljno trudili, pojaviti i da ćete pronaći zajednički jezik. Ako niste sigurni da stvari idu kako treba, vjerojatno će tako biti i dalje. Odustanite dok je vrijeme.

Ne zaboravite na komplimente
Udijelite joj kompliment i učinite da se vaša partnerica osjeća lijepo i poželjno kada je u vašem društvu. Ako je najduhovitija cura s kojom ste hodali, priznajte joj to. Bit će joj jako drago.

Nemojte se previše opustiti
Ako hodate već neko vrijeme, mogli biste se početi osjećati previše komotno, pa čak i zaboraviti na pristojno ponašanje. Zaboraviti na higijenu ili pokušati je nasmijati muškim šalama na račun velike i male nužde nije nimalo privlačno. Ona zna da ste stvarna osoba i da imate potrebe, no ne morate sve tajne iz kupaonice dijeliti s njom. Neke stvari ipak treba zadržati za sebe.

Ne komentirajte druge žene
Ne divite se drugim ženama u njezinom društvu. Ne biste joj trebali reći kako ste na faksu upoznali zgodnu curu. Nemojte odmjeravati druge žene dok je vaša draga s vama. Ako želite ostati sa svojom partnericom, nemojte potpirivati ljubomoru i objaviti joj da u vašoj firmi radi 19-godišnja seksi tajnica. To sigurno neće pripomoći raspirivanju njezinih strasti.

Ne požurujte stvari
Probajte ne požurivati stvari. Veza će se sama razvijati i prirodno će sve doći na svoje. Nije potrebno odmah isplanirati da ćete početi živjeti zajedno nakon dvije godine hodanja, zaručiti se za tri i vjenčati za četiri te odrediti imena za petero djece. Uživajte i pustite da sve ide svojim tijekom.