Close

LOGIN

Close

Register

Close

Lost Password

Glupi uleti

Pitate li svaku ženu je li imala koji glupi muški ulet, zasigurno će servirati poveliki popis bisera. Muškarci se previše trude oko prve rečenice koja na kraju ispadne neprirodna, a prije svega neprivlačna. Možda dečko koji ispali ljigavo tupi upad i nije toliko loš. Barem ne kao riječi koje izlaze iz njegovih usta. Ti uleti su toliko prošireni da ih se već može svrstati u potkategorije.

Brutalno izravni uleti
Tu ubrajamo rečenice poput “‘Oš se ševit?” (ili blaža verzija “‘Oš se barit”), “Mogu ti polizati sisu?”, “Kod mene ili tebe?” i slične rečenice s kojima muškarac izravno odaje svoje nakane. Nema u tome ništa loše. Ako ništa dečko je iskren, želi uštedjeti vremena i novca. Problem kod ovog uleta je što će se većina pripadnica ljepšeg spola uvrijediti i smatrati tipa seksualnim manijakom. Velika je vjerojatnost da ćete na ovaj način pristupa pobrati i pokoju pljusku. Ali isto tako ne znači da nakon desete pljuske netko neće pasti na ovaj ulet.

Stilizirani uleti
Izjave poput “Curo gdje si kupila tako savršene čizme koje ti tako savršeno pristaju uz noge?” je diskutabilna. Prvo što ćemo pomisliti je da ste neki modni stilist koji priprema editorijal za neki modni časopis. Ili ne daj bože novi wannabe Modni mačak. Istina je jednostavna – ne privlači nas muškarac koji na nama prvo primijeti, u ovom slučaju, naše čizme. Još diskutabilniji je odgovor na takav ulet – da se referiramo na savršene čizme ili na noge. Mislim, komu se tu dalo kompliment – čizmama ili nogama?

Komplicirano “maštoviti” uleti
Ovu vrstu pristupa je teško definirati. Prije svega jer nismo sigurne da li je došao spontano ili ste ga jednog dana smislili i pomisli kako unikatno, kako maštovito. Uspjeh mi je zagarantiran! Tu pripadaju rečenice poput “Promatram te punih 17 minuta i pitam se kako uspijevaš u ovolikoj gomili izgledati tako posebno” ili pak “Ti bi bila jedina cura zbog koje bi propustio najdraži film i išao šetati utorak navečer po kiši bez kišobrana”. Prvo se treba stati i malo porazmisliti što je pjesnik htio reći. Možda je riječ o nekom luđaku? Tko normalan bi šetao po kiši? Pa ne živimo u holivudskom filmu. I zašto baš 17 minuta, što mu je tako dosadno da je gledao u sat? Poanta je jasna.

Nelogični uleti
Nelogični jer rečenica koju izgovarate jednostavno nema smisla. U ovu kategoriju spadaju izjave kao “I što se radi?”, “Je li se znamo od nekud?”. Što bi cura koja za šankom pijucka piće i njiše se u ritmu glazbe trebala odgovoriti na pitanje što radi. Pa zar nije jasno što radi? Tip očito ima problema ili s vidom ili s percepcijom. Pitanje “znamo li se od nekud” provlači se godinama. Prvo ako se znamo, onda se jednostavno znamo. Ili to tip ima problema sa sjećanjem?

Opasni uleti
Zaliti curu pićem u klubu, ili pak nasloniti cigaru na njenu ruku i reći joj “Zapali se mala!” su neugodni. Ulet je jedino dobar ako djevojci želite testirati reflekse. Hoće li odskočiti kada vidi cigaru kako se približava njenoj koži, i hoće li se na vrijeme odmaknuti od piva?

Napamet naučeni uleti
Neko vrijeme se vjerovalo da su to tek urbane legende, no uspostavilo se da muškarci prilaze curama s rečenicama poput “Je li ti tata terorist? Jer si ispala takva bomba!”. Očigledno je riječ o glupoj muškoj sirovini kada vjeruje da ovakva rečenica može upaliti.

Ako ne želite postati glavni smijeh na sljedećoj ženskoj čajanci, nemojte upotrebljavati ovakve ulete. Ako uistinu želite upoznati curu koja vam je zapela za oko, priđite joj s najjednostavnijom rečenicom. Možda djeluje nemaštovito i ofucano, ali u većini slučajeva pali. Iz nje nećemo zaključiti da li ste seksualni manijak, prekriveni modni stilist ili pravi dosadnjaković. “Bok, ja sam Marko, jesi za piće”, ili verzija s glagolom sviđati, jednostavno pali. Zašto komplicirati i pri tome ispasti budala?