Zeitgeist

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Zeitgeist, dokumentarni film iz 2007 godine dobitnik je nagrade “Best Feature Documentary – Artivist Film Festival”. Prvi nastavak ” Zeitgeist – the movie” govori o religiji, vlasti te o globalnoj ekonomiji. Žarišne točke filma su Isus Krist, koji se prikazuje kao mit, napad na svjetski trgovački centar 9/11, te američke federalne rezerve. Prikazuju se brojne teorije zavjera, a mnoge proizlaze iz tih triju tema.

Film se sastoji od tri djela. U prvom nazvanim “Najveća priča ikad ispričana” se govori o kršćanstvu i mnogim drugim religijama prije njega, koje su zapravo samo različit prikaz kulta sunca.
“Cijeli svijet je pozornica” naziv je drugog dijela u kojem se pokušava razbiti mit oko 9/11 i dokazati da je riječ o zavjeri američkog vrha.
U trećem nazvanim “Ne obraćajte pažnju na ljude iza kulise” objašnjava kako rade federalne rezerve, privatna ustanova koja štampa novac za SAD. Objašnjavaju se uzroci ekonomskih kriza od dvadesetih na ovamo.

Drugi nastavak “Zeitgeist Addendum” također govori o federalnim rezervama i o religiji, ali i o američkim korporacijama, drugim državnim i financijskim institucijama, dolazeći do zaključka da su sve navedene institucije korumpirane te su štetne za čovječanstvo i potrebno je pronaći alternativno rješenje. U filmu se navodi projekt “Venus” kao moguće rješenje.
Film pokušava pronaći uzroke socijalne korupcije, a ujedno i nudi rješenja. Poziva se na akcije socijalne transformacije, koje uključuju bojkot kod velikih banaka, bojkot mainstream medija, vojnih i energetskih kompanija.

Oba filma su podigla mnogo prašine i postavila mnoga zanimljiva pitanja i ostavljaju dosta sumnje u službenu istinu. Neki podaci iz filmova se ne mogu provjeriti, ali i velik broj podataka je točan.
Filmovi su inače besplatni te ih možete pogledati na službenim stranicama, a na vama je da donesete konačni sud.