Najbrži automobili na svijetu

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Superautomobili i velike brzine dio su maštarija svakog zaljubljenika u automobile. Oni su, poput ugroženih vrsta, dovoljno rijetki da uvijek izazovu našu pažnju i da nam nikada ne dosade. Međutim, koji je najbrži? Donosimo vam listu 10 najbržih serijskih automobila na svijetu.

1. Ultimate Aero

Ultimate Aero Mustang GT500 KR Ultimate Aero

Brzina: 413 km/h
Snaga: 1183 konja
U knjizi Guinnessovih rekorda upisan je još jedan – najbrži serijski automobil na svijetu. Shelby SuperCars je pri izradi super automobila SSC Ultimate Aero TT za postizanje što bolje aerodinamike, koja je presudna za što višu brzinu, koristio zračni tunel NASA-e u mjestu Langley.

2. Bugatti Veyron

Bugatti Veyron Bugatti Veyron Bugatti Veyron

Brzina: 408 km/h
Snaga: 1001 konj
Automobil koji je redefinirao pojmove vezane za superautomobile. Dok njegovi konkurenti raspolažu skučenim, bučnim i prevrućim unutrašnjostima, Veyron dvojici putnika osigurava komfor i ugodu rezerviranu za najluksuznije limuzine.

3. Koenigsegg CCX

Koenigsegg CCX Koenigsegg CCX Koenigsegg CCX

Brzina: 402 km/h
Snaga: 900 konja
Koenigsegg Automotive je švedska tvrtka koja se bavi proizvodnjom automobila. Tvrtku je osnovao 1993.g. Christian v. Koenigsegg, s idejom gradnje superautomobila svjetske klase. I u tome je i uspio.

4. Saleen S7

Saleen S7 Saleen S7 Saleen S7

Brzina: 399 km/h
Snaga: 750 konja
Saleen S7 pravi je američki superauto koji svojim performansama i kvalitetom izrade konkurira najboljim super automobilima svijeta kao što su Ferrari, Lamborghini…

5. McLaren F1

McLaren F1 McLaren F1 McLaren F1

Brzina: 386 km/h
Snaga: 620 konja
Automobil koji je stvoren iz samo jednog razloga – kako bi bio najbrži. Beskompromisan proces stvaranja i izgradnje osiguravao mu je ovu poziciju čitavih deset godina tijekom kojih je konkurenciji bio jednostavno nedodirljiv.

6. Ferrari Enzo

Ferrari Enzo Ferrari Enzo Ferrari Enzo

Brzina: 350 km/h
Snaga: 657 konja
Najbrži Ferrari svih vremena ime je dobio po osnivaču legendarnog talijanskog proizvođača. Enzo je proizveden u svega 399 primjeraka.

7. Jaguar XJ220

Jaguar XJ220 Jaguar XJ220 Jaguar XJ220

Brzina: 350 km/h
Snaga: 546 konja
1988. godine na Birminghamskom sajmu automobila otkriven je Jaguar XJ220. Brojka u imenu je označavala maksimalnu brzinu u miljama koju ovaj super auto može postići. Proizvedeno je 271 primjeraka, a prvi je ugledao svjetlo dana 1992. godine.

8. Pagani Zonda F

Pagani Zonda F Pagani Zonda F Pagani Zonda F

Brzina: 346 km/h
Snaga: 602 konja
Talijan s njemačkim srcem jedan je od najekstravagantnijih superautomobila u serijskoj proizvodnji. Pokreće ga mercedesov AMG motor zapremine 7.3 litre.

9. Lamborghini Murcielago

Lamborghini Murcielago Lamborghini Murcielago Pagani lamborghini F

Brzina: 343 km/h
Snaga: 633 konja
Ime Murcielago dolazi od bika koji je u borbi bikova u areni u Cordobi preživio 23 uboda mačem i zbog velike strasti i srčanosti matador mu je poštedio život.

10. Porsche Carrera GT

Porsche Carrera GT Porsche Carrera GT Pagani porsche F

Brzina: 336 km/h
Snaga: 605 konja
Najsnažniji serijski Porsche svih vremena sa središnje postavljenim 5.7-litrenim V10 motorom jedan je od tehnološki najnaprednijih GT automobila ikad. Automobil je gotovo u cijelosti izrađen od ugljičnih vlakana i kompozitnih materijala, a nedavno je sa 1.270 prodanih primjeraka postao jedan od najuspješnijih superautomobila uopće.