Kako izliječiti mamurluk

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Ležite u krevetu, a mali čovjek u vašoj glavi udara maljem; vaš želudac se osjeća kao da ste se 15 puta uzastopno vozili vlakom smrti; a vi se osjećate kao da tjednima niste spavali. Dok ležite tako, zagledani u strop koji se napokon prestao okretati, jedino pitanje koje vam je na umu je: „Zar sam morao popiti to zadnje piće?“ Pa, jeste popili to zadnje piće – ono koje vas je gurnulo preko granice – i sada plaćate za to. Nemojte se brinuti, postoje načini kako se riješiti glavobolje, mučnine i iscrpljenosti koja se osjeća nakon previše pića.

Prije nego što odete u krevet nakon previše pića, postoje načini kako spriječiti simptome mamurluka, osim samog suzdržavanja od pića.

Najbolja formula H2O
Uzimanje velike količine vode prije spavanja je efektivan način sprječavanja simptoma dehidracije koje osjetite jutro poslije. Voda prije spavanja će vam pomoći u ispiranju alkohola iz vašeg sistema. Također možete piti vodu između svakog pića koje će te popiti tijekom večeri.

Prigrizite nešto
Da bi spriječili pojavu mamurluka, probajte jesti prije ili za vrijeme opijanja.

A sada, ako ovi prijedlozi ne rade ili niste slijedili ove upute, ovako se možete nositi s jutarnjim mamurlukom:

Voda
Simptomi koje osjećate poslije opijanja su znakovi dehidracije koju je prouzročio alkohol. Zato se morete rehidrirati tako da pijete puno vode kada se probudite. Rehidriranje tijela je ključno u oporavku od mamurluka, a to se ne može dovoljno naglasiti. Kada pijete vodu, izbjegavajte vodu koja je ekstremno hladna ili vruća; pijte vodu sobne temperature.

Kava
Iako ste vidno iscrpljeni i umorni i kava vam se čini kao idealna za razbuđivanje, izbjegavajte je. Kofein će vas još više dehidrirati te će još više naškoditi vašem trbuhu. Mlijeko i ostali mliječni proizvodi također nisu dobra ideja, stvorite će samo još veću nelagodu, a to naravno ne želite.

Juice
Juice je isto dobra ideja; vitamin C će vam dati potrebnu energiju.

Med
Pojedite jednu žlicu običnog meda, ili dodajte malo meda u svoju vodu ili čaj. Pomoći će ublažiti suhoću u vašem grlu.

Napravite tost
Nakon pijenja na gotovo svaku zdravicu koja se mogla napraviti noć prije, nekoliko kriški običnog tosta su dobra ideja – izbjegavajte stavljanje marmelade ili maslaca na njih.

Voćni pripravci
Jedenje voća je isto dobra ideja. Bit će osvježavajuće i dat će vam vitamine i energiju koja vam je potrebna da biste osvježili tijelo.

Vitamini
Ako nećete jesti voće ili piti juice, uzmite vitamin C ili neku drugu vrstu multivitamina.

Ovo su neki od prijedloga koji su poznati u sprječavanju osjećaja koji slijede nakon burne noći. Svaki od prijedloga ne djeluje isto kod svakoga, i na vama je da pronađete najučinkovitiju metodu koja će vam pomoći da prebolite mamurluk.