Seminar za poduzetnike i one koji bi to željeli postati

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Biti poduzetnik je dovoljno teško, a još je teže kada morate sami istraživati i sakupljati informacije za koje niste ni znali da postoje ili saznate tako da platite kaznu. Izabrali smo 21 temu koje pokrivaju najčešća pitanja poduzetnika.

Radi se o jedinstvenom praktičnom seminaru za poduzetnike gdje u jednom danu naučite točno što i kako trebate raditi da bude sve po zakonu i da se maksimalno zaštitite od mogućih kazni. Nemojte učiti na vlastitim skupim pogreškama.

Seminar je namijenjen poduzetnicima početnicima koji tek kreću u svoj biznis, ali i onima koji žele znati kako poslovati ispravno, a ne mogu sve saznati od svog računovođe.

Iz sadržaja:

  1. Kako izvući novac iz tvrtke – legalno i jednostavno
  2. Troškovi reprezentacije – koga možete počastiti večerom, kome i koliko možete dati poslovni poklon.
  3. Zaposlenik = direktor = vlasnik? Kao poduzetnik najvjerojatnije ćete biti u sve tri funkcije. Jako je važno znati prava i obveze svake od njih.
  4. Porez na dodanu vrijednost (PDV) – da li ući odmah u sustav PDV-a ili ne, kako to sve funkcionira u praksi i zašto moramo platiti PDV iako nama još nisu platili?
  5. Pozajmice tvrtki i obrnuto
  6. Kako zaposliti ili otpustiti radnika – većina poslodavca gubi na sudu u sporu s radnicima samo zato jer ne slijede procedure prilikom otpuštanja radnika.
  7. Korištenje privatnog automobila u poslovne svrhe i obrnuto – koju sve dokumentaciju morate voditi kako ne biste imali probelma u poreznom nadzoru.
  8. Obračun plaće, neoporezivi iznosi koje možete isplatiti, povrat poreza, troškovi prijevoza
  9. Ugovor o djelu, autorski ugovor – kada se mogu koristiti a kada se nikako ne smiju koristiti.
  10. Amortizacija – što je to i zašto je važno razumjeti način na koji se naša dugotrajna imovina amortizira.
    + 11 sličnih tema

Popis je dugačak, sva smo pitanja prošli (najskupljom) metodom učenja – putem vlastite kože. Ovim seminarom skraćujemo to putovanje svima koji se žele okušati u poduzetnišvtu, ili već jesu poduzetnici ali znaju da je (ne)znanje često najskuplji element poslovanja.

Nakon seminara steći ćete uvid u praktički sve što bi jedan poduzetnik trebao znati o zakonima i pravilima koji reguliraju njegovo poslovanje u Hrvatskoj. Cilj seminara je da na jednom mjestu naučite sve bez da istražujete na stotine propisa i zakona, a nastao je kao odgovor na najčešća pitanja poduzetnika.

Informacije i prijava.