Trendovi koje izbjegavati

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Ugledate na ulici neobičan način odjevanja,  zatim ugledate opet istu stvar na drugoj osobi, pa opet isto na trećoj i shvatite da je to zadnji modni trend i svi ga prate. Počnete se pitati gdje i ja mogu kupiti isti i očajno se želite priključiti ostaloj modno osvještenoj ekipi. Ali prije nego potrošite teško zarađenu lovu na modne krpe pročitajte sljedeće i saznajte što trebate izbjegavati.

Lakirana koža
Sjajne i raznobojne cipele, torbe i odjevni dodaci polako iz sezone u sezonu sve su češći u muškim ormarima i uistinu malo boje nije na odmet. Većina ovih stvari stoji dobro na lijepšem spolu, ali na muškarcima rijetko. Ako već kupujete nešto od lakirane kože neka je to uski remen, ali nikako cipele ili torba. Remen uparite sa neutralnim predmetima, poput crne, bijele ili sive majice i hlača. Hlače i majice od crne kože svakako zaboravite.

Stil 80-ih
Svojevremeno je bio loš, a da ne spominjemo kakav je u današnje vrijeme. Valjda neki žale za tim vremenima, pa jedino što im je prostalo jest način odjevanja iz 80-ih. Ako ih još niste ugledali, prepoznati ćete ih po uskim trapericama i prevelikim jaknama. Takav izgled posjeća na dječačića u muškom odjelu. Kilogram gela na vašoj kosi također možete zaboraviti, jer naravno niti jedna djevojka ne želi proći rukom kroz stvrdnutu grivu.

Metalik
Baš kao i jarke boje lakirane kože, metalik je samo još jedan sa popisa, što izbjegavati. Metalik bi u potpunosti trebao biti prepušten djevojkama. Baloner zlatne boje na ženi izgleda šik, ako nije jeftin naravno, ali na muškarcu izgleda smiješno. Osobito brončana i zlatna boja, kojima na muškarcu jednostavno nije mjesto, a uostalom zar ih i želite na sebi? Veliki komadi odjeće poput kaputa ili pulovera izgledati će totalno out, a remen ili cipele u tim bojama izgledati će veoma neobično na vama. Neka te boje dopiru samo sa vaših manšeta, sata ili komada nakita.

Predugi puloveri
Razumljivo je da vas ovaj odjevni predmet čini vitkijim, ali zar želite pratiti ženske trendove ili samo izgledati nemarno? Puloveri za muškarce ne bi trebali prelaziti vaše kukove. Isto tako vaša jakna bi trebala biti jednako duga kao i pulover ili malo duža od njega, što znači da predugi puloveri ne bi bili uskladljivi sa ostatkom vaše garderobe.

Krzneni ovratnici
Krzneni obrubi na ovratnicima kaputa i pulovera već se nalaze u muškoj modi nekoliko sezona, ali ove godine zaboravite na to.
Krzno, poglaviti ono fino, kao npr. zečije, izgleda neobično na muškarcu, naročito ako imate naglašeno muževno lice. Nosite li to krzno blizu vašega lica izgledati će te pomalo tetkasto ili čak djetinjasto. Kapuljače obrubljene krznom ili umjetnim krznom još i mogu proći jer ih vjerovano nećete stavljati na glavu. Naravno ako živite u Rusiji gdje krzno ima prvenstveno ulogu da vas zaštiti od hladnoće, naravno da se nećete na ovo obazrati. Ali ako živite na području umjerenih zima gdje je potrebna samo lagana jakna, krzneni ovratnici su nešto što vam apsolutno ne treba.

Saten
Saten je viđen na modnim pistama ove godine uglavnom na odjelima i kratkim te dugim kaputima. U muškoj modi saten je oduvijek bio, pa recimo to tako, zamršen. Ovisno o komadu odjeće, saten je mogao dodati dašak elegancije ili pak izgled najjeftinije kurve. Ako volite ovu tkaninu onda pokušajte sa kaputom ili košuljom koji imaju malo satenskih ukrasa. Manji odjevni predmeti, poput bokserica i dodaci poput kravate su dopustivi da budu od satena budući da je njihova namjena da budu zapaženi.
Izbjegavajte saten na velikim površinama. Cijelo odijelo izrađeno od satena je ženama veoma teško svući, a muškarac u njemu izgleda pomalo jadno. Ista stvar vrijedi i za satenski kaput. Ako trebate još koji razlog; saten je sjajna tkanina i na njoj se vide sve napravilnosti ako je jeftina ili kroj nije savršen.

Futurističke sunčane naočale
Okolnosti u kojima možete nositi ove naočale su veoma ograničene, recimo za vrijeme karnevala ili slično. Ako ih već kupujete neka koštaju oko 35, a ne 1500kn. Ako ste veoma mladi onda još i nekako možete proći sa ovim, jer vjerojatno nećete razmatrati što će vaši kolege iz ureda misliti o vašim novim cvikama. Kao i sa svim ostalim naočalama, ako već kupujete ove, pobrinite se da dobro pristaju vašem licu. Premda ove naočale ne stoje dobro na većini muškaraca.