Close

LOGIN

Close

Register

Close

Lost Password

Slojevito odijevanje

Nošenje slojeva ima sposobnost laganog dotjerivanja tradicionalnog načina odijevanja, kao npr. kratke majice i traperica , i uz to omogućuje vam korištenje istog odjevnog predmeta, a opet će te izgledati potpuno drugačije. Nošenje slojeva jednostavno podiže vašu odjeću, ali i izgled na potpuno novi nivo.

Slijedite naše savjete kako nositi slojeve i zagarantirana vam je raznovrsnija garderoba koja će se naravno svidjeti lijepšem spolu.

Izbjegavajte preveliku i glomaznu odjeću
Osnovno pravilo kod nošenja slojeva je da izbjegavate veliku i glomazne komade odjeće zajedno. Svrha slojeva je da stvorite jedan topao i profinjen izgled gdje se slojevi nadopunjavaju. Slaganjem slojeva koji su preveliki potpuno će te uništiti svrhu slojeva. Slaganje prevelike ili glomazne odjeće jedne preko druge dobit će te neželjen izgled. Izgledati će te neuredno i nekako pretrpano. Npr. lijep pulover preko majice koja je prevelika izgleda neuredno. Dakle kada nosite slojeve koristite komade odjeće koji izgledaju kao da su krojeni samo za vas.

Nosite teže tkanine iznad svih
Kada započinjete sa slojevima počnite sa laganim tkaninama, a završite sa najtežim. Zamislite polo majicu iznad obične kratke majice – to funkcionira. Sad zamislite polo majicu preko pulovera – tako ćete izgledati poput kretena.

Pripazite na različite uzorke
Uzorci su još nešto na što trebate obratiti pozornost kada nosite slojeve. Iako miješanje i usklađivanje uzoraka i šara stvara izrazito ugodnu odjeću, također možete ispasti poput klauna, a to naravno ne želite. Započnite sa laganim uzorkom, a završite sa izraženijim uzorkom. Naravno osnovna boja mora biti jednaka. Ako još niste savladali kako nositi slojeve sa uzorcima, najbolje bi bilo da se držite omjera 1:1. Dakle jedan uzorak jedan jednobojan. Npr. bijela košulja sa smeđim prugama i smeđi pulover.

Pratite boje na slojevima
Najbolji način da nosite slojeve jest taj da koristite komplementarne boje. Korištenjem komplementarnih ili jednakih boja pobrinuli ste se da slojevi funkcijoniraju u tandemu i time osiguravate sebi jedan uspješni izgled. Kada su palete boja potpuno usklađene ili jednake vaš cjelokupan izgled se diže na jedan potpuno novi nivo.

Slojevi imaju mnogo prednosti. Možete stvarati potpuno novi izgled dodavanjem samo jednog komada odjeće, možete isti komad odjeće koristiti ponovno i ponovno, a izgledati drugačije, istovremeno dajući mu novo značenje. U zimskim danima možete se osjećati ugodnije i naravno toplije te ono najvažnije hodati će te okolo sa više stila i pouzdanja.