Savjeti za kupnju kožne jakne

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Kožna jakna je sjajan način za izražavanje svoga stila, a istovremeno je topla i izdrživa te bezvremenska i klasična. Kožna jakna je investicija koja će vam se sigurno isplatiti tijekom godina. One izgledaju dobro na većini muškaraca, a uz to pogodne su za različite prilike. Morat ćete izabrati između vrste kože, boje, ali i pronaći kroj koji odgovara na sportski izgled, ali i na kravatu.

Budite spremni potrošiti najmanje 1000 kn. Dobra kožna jakna košta vjerojatno i nekoliko puta više, no to nije nerazumna cijena kada razmislite o tome kako često i koliko dugo ćete nositi ovaj odjevni predmet.

Kožna jakna treba biti točno širine ramena, nemojte kupovati prevelike. Jakne koje izgledaju kao da su izašle iz filmova 50-ih godina prošlog stoljeća, te jakne sa previše modnih dodataka danas nisu u modi, stoga radije potražite neku moderniju verziju kožne jakne. No naravno to ovisi i o vašem stilu odijevanja. Za poslovni izgled odaberite dulje, ravne modele, vozite li motor, stilizirane motorističke jakne, a sportski izgled začinite rokerskom kožnom jaknom.

Odaberite pravu boju i kvalitetu kože. Iako je crna najpopularniji izbor, i sa smeđom sigurno nećete pogriješiti. Pogledajte boju jakne na prirodnom svijetlu jer ćete tek tako vidjeti koja je prava nijansa. Možete odabrati između mekanih jakni koje imaju tanju koži te malo debljih koje su sigurno izdržljivije. Antilop je još jedna mogućnost, ali zahtijeva više njege i pažnje.

Uvijek obratite pažnju na deklaraciju. Važno je da kožne jakne budu podstavljene prirodnim tkaninama kako bi bile ugodne za nošenje. Pazite kako je kožna jakna sašivena kako vam se ne bi rašila prilikom nošenja.

Kada spremate jaknu, nikada je nemojte motati kao majicu ili traperice. Obavezno je stavite na široku, čvrstu i postavljenu vješalicu, jer ćete na taj način spriječiti da se pojave tragovi rastezanja. Odmah se pobrinite za mrlju ako se pojavi na vašoj kožnoj jakni. Ako ste u nedumici, odnesite jaknu u kemijsku čistionicu.