Close

LOGIN

Close

Register

Close

Lost Password

Održavanje brade

Brada na vašem licu puno govori o vama. I dok uredni brkovi mogu biti znak autoriteta, mala nepočešljana bradica pretvara vas u buntovno rock božanstvo. Duga brada poput Gandalfove, međutim, može ostaviti dojam da ste beskućnik ili neki zli gospodar podzemlja. No sada kada su brade u modi, važno im je kontrolirati oblik i dužinu kako biste održali željeni izgled – osobito ako namjeravate takvi ići i na posao.

Britvicom odredite granice

Ne možete se samo opustiti i pustiti dlake da rastu kuda žele. Puštanje savršene brade traži podjednaku pozornost kao i mokro brijanje. Započnite s određivanjem osnovnog oblika vaše brade. Savršena brada nikada ne bi smjela visjeti preko gornje usne ili poslužiti kao nadstrešnica za vrapce. Ne bi se smjela spustiti niti do vrata. Koristite vlažnu britvicu kako biste odredili gdje brada prestaje i počinje vrat. Kako biste odredili oblik brade, obrijte se od uha do kuta usana u što prirodnijoj liniji. Zapamtite da oštri kutovi ne pristaju ni jednom licu.

Uložite u kvalitetan alat i postignite pravi rezultat

Ne gubite vrijeme sjeckajući bradu starim hrđavim škaricama. Investirajte u aparat za šišanje s nastavkom za određivanje dužine kako biste bradu mogli skratiti na urednu duljinu (sve duže od centimetra podsjeća na drvosječe i nije pogodno za posao, osobito ako radite na konzervativnom području financija ili prava). Neki moderni aparati imaju dodatnu oštricu pod posebnim kutem za još preciznije šišanje.

Kako održati bradu lijepom

Održavanje lijepe brade zahtijeva isto toliko vremena kao i održavanje kose. Redovito je perite istim sredstvom kojim perete i lice, baš kao što biste prali kosu s istim šamponom. Ne samo da će to vašu bradu i kožu održati u dobrom stanju nego ćete oprati i prljavštinu/otpatke/zajutrak i sve drugo što je vaša brada skupila u 24 sata. Oni koji prvi put puštaju bradu primijetit će kako u početnoj fazi rasta ona doista zna svrbjeti. Koristite gel za hidrataciju poput kako biste umirili osjećaj svrbeža i hidratizirali kožu ispod brade. Bitno je da gel formula ne ostavlja trag na vašoj bradi.