Odaberite prave traperice

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca
traperice

Otkad je prvi par traperica, namijenjen američkim radnicima, izašao iz Levi’sove tvornice davne 1873., njihova udobnost i izdržljivost jamčile su da će upravo traper postati neizostavan komad u garderobi svakog muškarca. Glavni procvat doživjele su u 70-ima i 80-ima, kad su jeans generacije od ovog materijala gradile potpune stylinge – od nakita do cipela.

Od Levi’s-ica do Diesel-ca, izbljeđene ili tamnije, još uvijek su ukorijenjene u našem društvu i svi ih kupuju bez obzira na trendove. Uz što ih možete nositi? Raznovrsnost im je drugo ime, traperice možete obući uz gotovo sve, od sportske jakne i cipela do kratke majice i tenisica, one su klasik. Svatko od nas sigurno ima nekoliko primjeraka u svojem ormaru. No, ne stoje nam sve jednako i, u biti, vrlo je teško pronaći one savršene. Evo par savjeta koji bi vam trebali olakšati izbor.

Kroj za sportaše (athletic fit)

Ako ste sportski građeni, odaberite komotnije traperice. Točnije, trebat će vam one u koje stanu vaši mišići. To ne znači da moraju biti široke, već jednostavno ravnog kroja. Oni kraćih nogu ne bi trebali odabirati ovaj oblik, već više krojeni, koji će naglasiti linije tijela, a opet dati i dovoljno prostora. Prosječni muškarci mogu nositi ovaj oblik traperica kao ležernu varijantu. Mršavi muškarci pak mogu zaboraviti ovaj kroj, jer će se “izgubiti” u njima.

”traperice"

Ležeran kroj (relaxed fit)

Slične su kao i one za sportaše (athletic fit), samo još nešto komotnije. Ovakav će kroj najbolje odgovarati krupnijim muškarcima. Moći ćete se normalno kretati u njima, a dobro će vam doći i nešto veći džepovi, koji smanjuju vašu pozadinu. Sportaši ovakve traperice mogu nositi kada žele izgledati ležerno i čak pomalo šlampavo. Prosječni i mršavi muškarci trebaju izbjegavati ovaj kroj, jer je za njih ipak prekomotan.

traperice

Ravan kroj (straight fit)

Ravan kroj je širok pojam. Dobro će stajati sportskim i prosječni tipovima, no morat će pripaziti na stražnji dio, da ne izgleda prenapeto. Viši muškarci također mogu nositi ovaj kroj. Evo konačno i kroja koji je dobar za mršave muškarce. Njima će baš, za razliku od visokih, odgovarati niski kroj. Malo jači tipovi ipak trebaju biti oprezni s trapericama ravnog kroja, kako ne bi izgledali utegnuto.

traperice

Kroj niskog struka (low rise)

Ovo je kroj za sportske i visoke tipove. Ovo mogu biti vaše “traperice za van”. Niski struk ublažit će visinu visokih muškaraca i naglasiti lijepe linije sportaša. Mršavi muškarci također s ovim krojem mogu doći na svoje, jer će napokon istaknuti i svoju liniju. Oni jači pak trebaju izbjegavati ovaj kroj.

traperice

Uske traperice (slim fit)

Uski kroj rijetko kome stoji. U biti je najbolji za mršave muškarce, dok će čak i oni prosječni morati jako paziti s ovim izborom, ovisno o vrsti trapera. Svi ostali, izbjegavajte uski kroj. Radije izaberite one prethodne – niskog struka, kao što su na slici, s naboranim nogavicama, koje daju dojam uskosti.

traperice