Najbolja oprema za održavanje oralne higijene

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca
Najbolja oprema za održavanje oralne higijene

Vođenje dobre brige o oralnoj higijeni pozitivno utječe na kvalitetu zdravlja općenito. Rezultati brojnih istraživanja upućuju na zaključak o tome kako se dobro oralno zdravlje, tj. zdravlje usne šupljine, zuba i desni, povezuje s dugovječnošću, a loše oralno zdravlje povezuje se s bolestima srca, dišnog sustava, povećanjem rizika od razvoja dijabetesa i moždanog udara. Kvalitetna dentalna higijena pomaže u sprječavanju nastanka lošeg zadaha, karijesa te bolesti desni i povećava mogućnost da ćete s prolaskom godina uspjeti zadržati što je više moguće svojih prirodnih zuba. Dobro oralno zdravlje također dobro utječe na samopouzdanje. Visoko samopouzdanje uvelike pospješuje način na koji osobe funcioniraju u društvu.

Oralno zdravlje možete čuvati ili poboljšati tako da redovito idete stomatologu i često četkate zube. Za optimalno stanje stručnjaci preporučuju: četkanje zuba minimalno dva puta dnevno po barem dvije minute, svakodnevno čišćenje teško pristupačnih prostora među zubima zubnim koncem ili tušem za zube te zdravu i kvalitetnu prehranu. Redovito četkanje zuba i čišćenje međuzubnih prostora neosporivo su bitni, ali da biste zaista iskoristili punu blagodat svojih pozitivnih navika, potrebno je imati pravu opremu za održavanje higijene ziba i usne šupljine.

Što se tiče izbora četkice za zube, stručnjaci obično savjetuju da koristite one s mekanim vlaknima kako biste tijekom četkanja izbjegli nadraživanje zubnog mesa. Ukoliko se odlučite koristiti električnu četkicu za zube, dobro je držati na pameti činjenicu da je od strane stručnjaka preporučeno zamijeniti glavu električne četkice svako tri mjeseca, baš kao što biste trebali mijenjati i cijelu klasičnu četkicu.

Kada birate pastu za zube poželjno je da odabarete okus koji vam se sviđa kako biste si cijeli proces brige o zubima i ustima učinili privlačnim. Pošto je četkanje zuba nešto što bi trebali često raditi, bitno je da uživate u procesu što je više moguće. Tijekom pravilnog četkanja, paste za zube pomažu s cakline otkloniti plak čime se zube štiti od nastanka karijesa.

Jednostavan, ali jako efektan, način za dovesti brigu o svojoj dentalnoj higijeni na vrhunsku razinu je da koristite tuš za zube. Stomatolozi preporučuju tuševe za zube kao opciju koja nadjačava klasični zubni konac zato što se njihovim korištenjem postižu konkretniji rezultati u smislu otklanjanja plaka s inače teško dostupnih međuzubnih prostora. Korištenjem tuša za zube smanjujete i rizik od krvarenja zubnog mesa. Jednostavan način za naručiti kvalitetene četkice, paste i tuš za zube, te proučiti njihove specifikacije, je posjetom na web-stranicu Crosst.hr.