Muške torbe

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Svaki modno osvješteni muškarac zna da su torbe potreban alat, a ujedno i modni dodatak. Torbe nisu više rezervirane isključivo za žensku publiku, muške torbe su muževne, atraktivne i idealna dopuna svakom suvremenom ormaru. Ne snalazite se baš među svim tim silnim torbama koje se nude te nemate pojma koja će najbolje odgovarati vašim potrebama, obratite pažnju na sljedeći savjet. Držite se torbe klasičnog izgleda i ne možete pogriješiti.

U nastavku vam donosimo neke od tipova muških torbi koje možete kombinirati sa vašom poslovnom i casual garderobom.

Aktovka
AktovkaNajstariji oblik muških torbi. Uporaba aktovke datira iz vremena mnogo prije nego je u riječnicima postojala riječ metroseksualac. U početku su bile četvrtaste, oštrih i naglašenih rubova, no danas su modernizirane i oblik im je “ublažen”. Ipak, još su uvijek nezamijenjiv simbol svakog poslovnog čovjeka.
Nositi uz: poslovno odijelo

Poštarska torba
Poštarska torbaU povijesti su ih nosili poštari, pa otuda i naziv (engl. messenger bag). Ima ih raznih, od platnenih do onih skupljih, kožnih. Obavezno se nosi preko ramena. Studenti ih vole jer su praktične,a trendsetteri ih vole jer su apsolutno nezamijenjiv dodatak urbanoj modi. U svakom slučaju namijenjene su onima koji se žele osjećati nesputano i ležerno.
Nositi uz: uglađenu uličnu odjeću

Mala putna torba
Mala putna torbaMuškarcima koji su često na putovanjima, ovakva će torba biti otkriće godine. Mora biti dovoljno velika za npr. vikend-putovanje, ali ne toliko velika da postane suvišan teret koji sputava. Torbu u ruke i put pod noge!
Nositi uz: vikend casual odjeću, poslovno-casual odjeću

Torbica za kameru
Torbica za kameruManja verzija poštarske torbe. Također se prebacuje preko ramena, ali prije svega ima funkciju kućice za kameru. Možda njena namjena nije toliko stilska, koliko funkcionalna, ali se i njenom dizajnu posvećuje puno pažnje. Uostalom ovo je torbica koju mnogo muškaraca nosi, pa čak i oni tvrdokorni anti-torbaši!
Nositi u: slobodno vrijeme

Torba sa ručkom
ToteTakva torbe je zapravo razrađen, moderan oblik aktovke. Sve je prihvaćenija u poslovnim krugovima modernog svijeta. Ipak, namijenjena je samo samopouzdanim muškarcima koji ne određuju svoju muškost nošenjem, odnosno ne-nošenjem torbe.
Nositi uz: poslovno-casual odjeću

Ležerna torba
LežernaKapa šilterica i ovakva torbe savršeno idu zajedno. Također se nosi preko ramena kao i poštarska torba, ali je malo slobodnijeg oblika i najčešće izrađena od platna, što joj daje dozu ležernosti i neopterećenosti.
Nositi u: školu, fax

Odbacite uvriježena mišljenja da su torbe rezervirane samo za ženski rod i krenite ukorak sa modernim vremenima. Dok su aktovke oduvijek među nama, druge klasične torbe, poput poštarske torbe, postaju potrebnim priborom za današnjeg modernog muškarca.