Muškarci se srame svoga tijela

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Četvrtina muškaraca toliko se srami svog tijela da se opire skinuti pred svojim partnericama, pokazuje novo istraživanje. Anketno istraživanje koje je nedavno provela tvornica Tanita pokazuje da više nisu samo žene te koje se opterećuju slikama tjelesnog savršenstva koje vide u raznim časopisima.

Polovina od 3.000 britanskih muškaraca, koliko ih je sudjelovalo u istraživanju, sebe je opisalo kao debele, a jedan od deset razmišlja o estetskoj operaciji kojom bi otklonio višak masnog tkiva.

Gola istina: jedan od četvorice muškaraca previše se srami vlastitog tijela da bi se skinuo i pozirao kao model. Oko 72 posto ispitanika kazalo je da su ih vitka tijela u medijima navela da se osjećaju nesigurno u vlastitom, ne tako savršenom tijelu.

‘Već duže vrijeme žene žive u uvjerenju da savršen izgled podrazumijeva figuru tanku kao prutić. Čini se da se sada to širi i na muškarce’, kazala je Brenda Mortimore, predsjednica Udruge fitnes instruktora (Association of Fitness Instructors), kako prenosi Daily Mail. ‘Vjerujem da mnogi muškarci nisu sretni vlastitim izgledom, a ustvari izgledaju u redu’, dodala je Mortimore.

Anketa je također otkrila da mnogi muškarci nalaze lako rješenje za brige oko svog tjelesnog izgleda, i to lažući. Jedan od pet muškaraca priznao je da laže o svojoj tjelesnoj težini.